Historia

SAUSO nahkakäsineitä ammattitaidolla jo yli 80 vuotta

lsoisälläni Svante Sausolla oli unelma. Hän halusi valmistaa käsineitä jotka olisivat kauniita, tuntuisivat hyvältä, ja olisivat omistajiensa ilona pitkään. Tämä unelma toteutui vuonna 1929, kun hän perusti SAUSO käsinetehtaan Järvenpäähän. Ylpeänä ammattitaidostaan hän valitsi vain parhaita materiaaleja ja palkkasi vain parhaista parhaat ammattilaiset, joilla oli sama intohimo tehdä ainutlaatuisia käsineitä.

Nopeasti markkinoilla syntyikin käsite "Sauso-laadusta". Vuonna 1958 isoisä osti Heinolasta nahkatehtaan. Heinolaan siirtyi myös käsinevalmistus, jota hän jatkoi vuoteen 1973. Nahanvalmistuksen hän lopetti vasta 1980, jolloin nahkatehtaan koneet siirrettiin Järvenpäähän Käsinetehdas Sauso Oy:lle. Käsinetehdas Sauso Oy:n perusti isäni Arno Sauso v. 1955.

Tuotanto Järvenpäässä jatkui Arnon poismenon jälkeen Arnon lasten (Anne, Sakari, Risto ja Liisa) toimesta aina vuoteen 1989.

Sakari Sauso perusti oman yrityksen jo 1980-luvun lopulla jatkamaan suvun perinteitä. Kun tuotanto Järvenpäässä loppui 1989, Sakari perusti oman käsinetehtaan Unkariin. Nykyään kaikki Sauso - käsineet valmistetaan omassa käsinetehtaassa Unkarissa Sauson perustajan periaatteita noudattaen. Vielä nykyäänkin menestyksen kaava on sama – yrityksen työntekijät tekevät käsineet suurella sydämellä ja ylpeydellä juuri sinulle valittuja, parhaita raaka-aineita käyttäen.

Lisäksi luonnonvarojen suojelu on aina ollut ensiarvoisen tärkeää Sakari Sauso Oy:lle.

Tämä intohimo on jatkunut jo kolmessa sukupolvessa ja tavoitteemme on tarjota sinulle laadukkaita ja aitoja SAUSO-nahkakäsineitä, joista voimme aina olla ylpeitä. Teemme jatkuvaa työtä väärennyksiä vastaan säilyttääksemme suunnittelijoidemme kehittämän brändin. Siksi haluamme kiittää teitä, kun ostatte alkuperäisiä Sakari Sauso tuotteita.

Sauso Oy
Mikkolantie 1 A, 00640 HELSINKI
Puhelin (09) 274 4250
Telefaksi (09) 2744 2555
e-mail: sakari@sauso.com