Materiaalit

Sauso käsineet ovat tuotettu parhaista materiaaleista.

Korkealaatuinen käsinenahka pitää sisällään seuraavat ominaisuudet:

  • vahvaa mutta ohutta
  • venyvää sekä pehmeää.
  • pinnan pitää olla silkin kiiltävää ja kauniin väristä
  • käsineen nahka ei saa päästää väriä käytön aikana

Valitsemme huolella käsin kaikki materiaalimme joita käytämme Sauso käsineissä. Huippuluokan nahka on kuin toinen iho kädelläsi.

Nappakäsine on jo käsite käsineteollisuudessa. Sauso nappakäsineet tuotetaan Etiopialaisesta karvalampaasta, joka on maailman arvostetuin lammasrotu käsinetarkoitukseen. Käytämme vain aniliini nappaa, milloin luonnon jäljet nahkassa on nähtävissä, koska esim. naarmut eivät ole peitetty maalilla tai muulla pinnoitteella.

Karvalammas nappa tuntuu pehmeälle ja on vahva materiaali. Tästä materiaalista valmistamme mm. kauniita iltapuku käsineitä

Erikoistilauksesta toimitamme nappaa myös kosteutta ja likaa hylkiviksi (Water Resistant) käsiteltynä.

Peccary Intiaanit metsästävät Peccary villisikoja ruoakseen Etelä-Ameriikassa. Niiden nahka on siis sivutuote. Salametsästyksen ehkäisemiksi Peccaryn maailmanlaajuista kauppaa rajoittaa CITES (Geneve) sopimusjärjestelmä. CITES vientiluvan Peccarylle voi saada vain Perusta. Tämän vuoksi vain muutamat käsinetehtaat pystyvät käyttämään Peccarya.

Peccary nahka on kaikista ylellisin ja halutuin nahka käsineissä. Peccary tuntuu kädessäsi ainutlaatuisen hyvältä, silkin pehmeältä, lämpöiseltä ja näyttää tyylikkäältä. Peccary käsineiden valmistuksesta vastaa vain kaikkein kokeneimmat mestarit. Lisäksi Peccary käsineet ommellaan käsin. Ompelu vaatii erikoisosaamista joka tulee vuosien kokemuksen myötä.

Poro tulee Suomen lapista. Poromokka on erittäin kestävä ja pehmeä materiaali josta voit nauttia vuosia. Poromokan värisävyt ovat todella upeita. Varsinkin vuorittomissa käsineissä poromokka on aivan ylellisen tuntuinen.

Poro toimitetaan aina Water Resistant käsiteltynä eli se hylkii vettä ja likaa.

Hirvi on villieläin Suomen metsissä. Hirviä on kaadettu ruoan vuoksi vuosisatoja ja nahka ostetaan sivutuotteena nahkatehtaalle. Hirven metsästystä säädellään Suomessa lailla.

Käsineenä hirven nahka tuntuu pehmeälle, kuohkealle ja lämpöiselle. Nahka on kulutusta kestävä ja tuntuu kädessäsi täyteläiselle.

Kuluttaja tietoa

Hienoa käsinenahkaa ei voida pinnoittaa kuten laukku-, pukine- ja kenkänahkoja!

Siksi käsineissä voi olla sävyeroja samassakin värissä. Nahoissa on aina jonkin verran myös pintavikoja, joten käsineisiin voidaan näin hyväksyä osa näistä aidon nahan tuntomerkeistä.

KAIKKI käyttämämme nahat on värjätty EU:n HYVÄKSYMILLÄ KEMIKAALEILLA.

EU:n kuluttaja- ja luonnonsuojeludirektiivit ovat maailman tiukimmat! Sen sijaan esim. Aasiassa ja Afrikassa tällaisia lakeja ei ole ja tuotannossa käytetään usein kemikaaleja, jotka on kielletty EU:ssa.

Takaamme siis KULUTTAJATURVALLISUUDEN, mikä on erittäin tärkeä asia! Kaikki käyttämämme nahat ovat rumpu- eli LÄPIVÄRJÄTTYJÄ. Tämä on tärkeää värien kestävyyden kannalta. Edulliset nahkatuotteet usein pintavärjätään; ne ovat hyvän näköisiä ja hintaisia, mutta käytössä voi paljastua mm. värinlähtöongelmia.