Kestävät outdoor-nahkakäsineet on valmistettu käsityönä suomalaisesta hirvennahasta. 

+ 11 kuvaa lisää
+ 14 kuvaa lisää

Sauso ANTON
Hirvi | Vuoriton | SAUSO X SASTA

159,00 €
Tarkista viimeisin alin hinta Nykyinen kampanjahinta on voimassa toistaiseksi.
Tuotteen alin hinta viimeisen 30 päivän aikana on ollut 159,00 €.

Kokotaulukko

Viimeiset tuotteet varastossa

Kestävät outdoor-nahkakäsineet on valmistettu käsityönä suomalaisesta hirvennahasta. 

Saatavilla myös myymälästä Nämä käsineet ovat saatavilla myös myymälästämme osoitteessa Mikonkatu 7, 00100 Helsinki. Tervetuloa kokeilemaan käsineitä paikan päälle!
Katso myymälän aukioloajat >
100% käsityönä valmistettu Kaikki käsineemme käyvät läpi 100 tuotantovaihetta, jotka suoritetaan 100% käsityönä varmistaaksemme virheettömän laadun.
Lue lisää valmistusprosessista >
Sovita kotona Kaikilla tuotteilla on 14 päivän palautusoikeus.
Ilmainen palautus Tarjoamme kaikille normaalihintaisille tuotteillemme aina ilmaisen palautuksen.

Huomioithan, että kampanjoiden aikana toimitusaika voi suurista tilausmääristä johtuen olla tavanomaista pidempi.
Ammattitaidolla vuodesta 1929 Sauson käsinevalmistuksen historia linkittyy tiiviisti Sauson suvun historiaan. Nykyisen omistajan isoisä Svante Sauso sai käsineopin saksalaisilta mestareilta, ja perusti laatukäsineitä valmistavan tehtaan vuonna 1929 Järvenpäähän. Svanten jälkeen hänen poikansa Arno astui yrityksen johtoon, ja hänen käsistään yritys siirtyi edelleen seuraavalle, kolmannelle Sauso-sukupolvelle, jota edustaa yrityksen tämän hetkinen omistaja Sakari Sauso.Valmistus tapahtuu nykyään kauniissa Unkarin kaupungissa, Pecsissä, joka on maailman laatukäsinevalmistuksen osaamisen keskus. Suomessa ei ole enää koulutusta tai juurikaan käsityöosaajia tällä alalla. Käsineiden valmistus vaatii erittäin spesifiä käsityöosaamista, jota vielä Unkarista onneksi löytyy.
Tutustu Sauson historiaan >
Jaa share

Muut värit

Suomalaisesta hirvennahasta käsityönä valmistetut miesten eräkäsineet on suunniteltu yhteistyössä outdoor-vaikuttaja, Anton Kallandin, sekä arvostetun suomalaisen ulkoilu- ja erävaatebrändin, Sastan kanssa.

 • Miesten eräkäsineet
 • Suomalaista hirvennahkaa
 • Vuorittomat käsineet toimivat läpi vuoden. Kylminä vuodenaikoina käsineiden alle voi pukea neulesormikkaat.
 • Ranteessa Ventile® ECO Organic-tekstiiliä, joka on erittäin tiheäksi kudottua 100 % luomupuuvillakangasta. 
 • Valmistettu käsityönä Unkarissa
 • Peukaloissa ja kämmenissä vahvikkeet lisäävät kestävyyttä kohtiin, joihin kohdistuu suurin mekaaninen kulutus.
 • Metallisten renkaiden ansiosta käsineet saa hyvin talteen koukkuun tai karabiinihakaan.
 • Huom. Vyölenkki myydään erikseen.

Paksu, kestävä ja pehmeä hirvennahka antaa hyvän pidon ja kestävyyden muun muassa puiden halkomiseen. Korkealaatuinen täysaniliininahka patinoituu kauniisti ajan kuluessa. Näissä käsineissä käytetty hirvennahka on tavallista paksumpaa ja siten kestävämpää. Nahka on käsitelty tavallista rasvaisemmaksi, minkä ansiosta se on vettä hylkivää ja siinä on erinomainen pito ja napakka tuntuma.

Suomalainen hirvennahka on ekologinen ja eettinen materiaali, joka sopii täydellisesti käsineisiin. Luontaisten vihollisten vähyyden vuoksi hirvikannan säätely metsästämällä on välttämätöntä kannan säilyttämiseksi elinvoimaisena, liikenneturvallisuuden sekä maa- ja metsätalouden vuoksi eli nahka saadaan sivutuotteena.

Ranteessa on Ventile® ECO Organic-tekstiiliä, joka on erittäin tiheäksi kudottua 100 % luomupuuvillakangasta. Kangas on säänkestävää, se hylkii vettä ja suojaa tuulelta. Luomupuuvillan viljelyssä käytetään kulutetaan jopa 91% vähemmän vettä kuin ei-luomun puuvillan viljelyssä. Luonnonmukaisuus koskee myös torjunta-aineiden käyttöä sekä värjäyksessä käytettyjä aineita, ja tarkoittaa turvallisia työoloja työntekijöille. Ventile ECO-Organic valmistetaan Sveitsissä ja se on sertifioitu Öko-tex 100 Global Organic Textile Standardilla. 

Laatukäsineiden valmistus on alusta loppuun käsityötä, jossa koneet ovat vain avustavassa roolissa. Nahka työstetään vuosisatoja vanhalla pöytäleikkausmenetelmällä. Leikkurin tavoitteena on hyödyntää nahat mahdollisimman tarkoin, jotta arvokasta materiaalia ei mene hukkaan, ja samalla huomioida kunkin yksittäisen nahan luonnollinen venyvyys, jotta käsineet istuvat kädessä mahdollisimman hyvin. Pöytäleikkausmenetelmä vaatii huolellisuutta ja myös käsivoimia, ja se on hyvin hidasta - leikkausvauhti on vain keskimäärin kolme paria tunnissa.

Koon valinta: Outdoor-käsineissä käsineiden istuvuus saa olla tuttua Sauso-istuvuutta rennompi. Emme suosittele pyöristämään pienempään kokoon. Valittavissa on siksi kolme kokoa. Voit valita joko oman Sauso-käsineiden kokosi, jolloin käsineet ovat napakan istuvat.  Vaihtoehtoisesti voit valita isomman koon, jolloin kylminä vuodenaikoina voit pukea käsineiden sisään sormikkaat. Suosittelemme valikoimamme Onni-sormikkaita, jotka on valmistettu erittäin kestävästä ja lämpöisestä merino-opossumineuloksesta.

Kotimainen perheyhtiö Sasta on varustanut ihmisiä Pohjois-Karjalan erämaista Etelämantereelle yli puolen vuosisadan kokemuksella. Vuonna 1969 Nurmeksessa syntyneen Sastan tarina sai alkunsa yksinkertaisesta tarpeesta pärjätä karuissa luonnonoloissa. Sastan sielu on edelleen syvällä suomalaisessa erämaassa ja perinteet peilaavat suomalaisia eränkävijän arvoja sekä aitoa välittämistä luonnon hyvinvoinnista. "Sastan perinteiden mukaisesti emme viilaa grammoja, vaan teemme kestäviä ja teknisiä vaatteita tilanteisiin, joissa varusteisiin on pystyttävä luottamaan sataprosenttisesti. Varmistaaksemme lupauksemme, tuotteidemme toimivuus testataan maailman parhaassa laboratoriossa, oikeassa erämaassa, oikeiden olosuhteiden armoilla."


  Miten valitsen oikean kokoiset käsineet?

  Löytääksesi oikean koon, mittaa suurempi kätesi (yleensä kirjoituskätesi) sen leveimmästä kohtaa ilman peukaloa. Käden ympärysmitta mitataan hyvin napakasti käden ympäriltä. Vinkki: Jos sinulla ei ole mittanauhaa, voit käyttää narua. Mittaa narulla kädenympärys ja se jälkeen mittaa narun pituus viivottimella. Tämän mittaustuloksen avulla saat valittua kokotaulukosta oikean kokosi. (Kokotaulukko löytyy jokaiselta tuotesivulta.)

  Jos mitta jää kahden koon väliin, suosittelemme pyöristämään lähimpään puolikkaaseen tai täyteen kokoon. Pyöristäessä lähimpään kokoon, harkitse sormiesi pituutta ja käden mallia. Jos sinulla on pitkät sormet tai pidät kynsiäsi pitkinä, valitse isompi koko. Jos kätesi malli taas on enemmän leveä kuin pitkänmallinen, valitse pienempi koko - näin sormet eivät ole liian pitkät.

  Käsineen tulee istua alussa napakasti, sillä nahka venyy hieman käytössä ja muotoutuu käteesi ajan kuluessa. Käsineen ei siis kuulu olla "mukavan löysä" alkuun, vaan niin napakka, että kämmenen sivusta nipistämällä käsine irtoaa kämmenestä vain muutaman millin.

  Sormien päissä olisi hyvä olla muutaman millimetrin vara, sillä käsineen sormilla on tapana hiukan lyhentyä käytössä. Tätä lyhentymistä voi ehkäistä venyttelemällä käsineitä säännöllisesti pituussuunnassa. Käsineen vuori myöskin kuluu nopeammin jos kynnet kokoajan osuvat sormenpäihin.

  Perussääntönä voi pitää sormien pituutta: jos käsineen sormet ovat tarpeeksi pitkät, käsine saa olla vaikka miten napakka - se kyllä muotoutuu käytössä, jo muutaman käyttökerran jälkeen voit huomata eron. Hyvin pitkäsormisien käyttäjien kohdalla tämä ei peruslestisissä käsineissä toteudu, vaan heidän kannattaa valita joku pitkäsormisista malleistamme.

  Käsiä on erilaisia niin paljon kuin on erilaisia ihmisiäkin. Joskus hyvin pitkät tai lyhyet ihmiset eivät löydä perusmallistoista täydellisesti sopivia vaatteita saatika käsineitä. Täydellisesti istuvat käsineet saadaan silloin ainoastaan mittatilauksena. Lue lisää mittatilauskäsineistä.


Vastuullinen valinta

Ekologinen

Käsineiden valmistus käsityönä on luonnostaan hyvin taloudellista ja siten ekologista materiaalien käytön osalta. Leikkausvaiheessa leikkuri optimoi nahan kulutuksen siten, että leikkuujätettä syntyy minimaalisen vähän. Tähän tarkoitukseen käsineet ovat erinomainen tuote, sillä niissä on paljon pieniä osia (sormenvälit, peukalot, ranteen kanttaus), joihin voidaan käyttää hyvinkin pienet nahanpalaset. Hienolaatuisen aniliininahan luonnollinen tuntuma säilyy rumpuvärjäyksen ansiosta, eli nahan päälle ei ruiskuteta halpatuotannolle tyypillisiä kemikaaleja. Materiaalien valmistuksessa käytetyt vedet puhdistetaan jo tehtaalla. Ekologisten seikkojen huomioiminen on meille tärkeää tuotannon ja toiminnan joka vaiheessa. Esimerkiksi tuotelaput valmistetaan FSC-setrifioidusta kartongista käsinetehtaamme naapuritehtaassa, jolloin myös kuljetuksen hiilijalanjälki on minimaalinen.

Eettinen

Käsineemme valmistetaan käsityönä Unkarissa kauniissa Pecs-nimisessä kaupungissa, joka on maailman laatukäsineiden valmistuksen osaamisen keskus. Käsineiden valmistus on erittäin arvostettu käsityöala, ja alansa parhaiden käsinevalmistajien työolot ovat kunnossa ja EU-lakien mukaiset. Käytämme ainoastaan nahkaa, joka saadaan ruokatuotannon sivutuotteena (kuten lammas) ja/tai kannanhallinnan seurauksena (kuten hirvi). Tarhattujen eläinten turkiksia emme käytä. Meille prioriteettina on valmistaa laadukkaita ja pitkäikäisiä asusteita. Seuraamme kuitenkin tarkasti myös vegaanisten materiaalien kenttää, ja tulevaisuudessa saattaakin olla mahdollista valmistaa vegaanisia käsineitä. Materiaalit hankitaan luotettavilta yhteistyökumppaneilta, jolloin tuotantoketjun vaiheet ovat tiedossa.

Kestävä

Kestävistä materiaaleista ja huolellisella käsityöllä valmistetut käsineet kestävät käytössä pitkään. Kannustamme tuotteidemme mahdollisimman pitkäaikaiseen käyttöön, ja opastammekin käsineiden huollossa ja korjauksessa. Esimerkiksi käsineiden luonnonkuituiset vuorit on mahdollista vaihtaa, mikä lisää käsineiden käyttöikää entisestään. Vuorinvaihto- ja käsineiden korjauspalvelu toimivat myymälämme kautta. Kestävyyteen liittyy lisäksi tyylin ja muotoilun kestävyys. Klassisena asusteena käsineet eivät ole kiinni sesongeittain vaihtuvissa trendeissä, vaan käsineet palvelevat käyttäjänsä pukeutumista koko niiden elinkaaren ajan.

Arvostelut

5 /5


Yhteensä 1 tuotearvostelua

5 tähteä1 kpl

4 tähteä0 kpl

3 tähteä0 kpl

2 tähteä0 kpl

1 tähteä0 kpl

create Arvostele tuote
Arvioi meidät Googlessa Miten onnistuimme palvelemaan sinua? Asioit sitten verkossa tai myymälässämme niin kerro kokemuksistasi Googlessa.

As a wilderness instructor, photographer and writer I spend a lot of time working in the woods. Around fires, tools and preparing meals. <br /> <br /> The Sasta collaboration gloves fitted perfectly out of the box. The elk leather was some of the softest and most supple leather I have felt on a glove. They are warm enough for Spring, Summer work. Pair them with some light glove liners and they are good all year round. <br /> <br /> One thing you don't see on work gloves is extended snow cuffs. Great for keeping heat in and unwanted dirt and snow out of the gloves. The fact that it is Ventile is an added bonus. <br /> <br /> Truly love these gloves. Handmade, affordable and comfortable.

Näytä lisää keyboard_arrow_down

Arvostele tuote