Historia

Sauson käsinevalmistuksen historia linkittyy tiiviisti Sauson suvun historiaan. Nykyisen omistajan isoisä Svante Sauso sai käsineopin saksalaisilta mestareilta, ja perusti laatukäsineitä valmistavan tehtaan vuonna 1929 Järvenpäähän. Svanten jälkeen hänen poikansa Arno astui yrityksen johtoon, ja hänen käsistään yritys siirtyi edelleen seuraavalle, kolmannelle Sauso-sukupolvelle, jota edustaa yrityksen tämän hetkinen omistaja Sakari Sauso. 

Suomessa tuotanto jatkui aina vuoteen 1989 asti, jolloin käsinevalmistuksen osaajat alkoivat eläköityä. Koska alalle ei ole Suomessa koulutusta, ammattitaitoisten leikkurien ja ompelijoiden löytäminen tehdasmaiseen tuotantoon alkoi olla hyvin vaikeaa. Tuolloin Sakari päätti siirtää tehtaan ja tuotannon Pécsin kaupunkiin Unkariin, jossa käsineitä on valmistettu jo 1800-luvun puolivälistä alkaen, ja joka tänäkin päivänä on laatukäsinevalmistuksen keskus.

Yrityksen juuret ovat yhä vahvasti Suomessa, sillä käsineiden suunnittelu, tuotekehitys, myynti ja markkinointi hoidetaan yhä edelleen täällä. Samoin kaikki tuotannossa tarvittavien materiaalien hankinnat ovat omissa käsissämme.

Kaikki käsineemme valmistetaan omassa tehtaassa, jolloin pystymme valvomaan tuotannon kaikki vaiheet leikkuusta viimeistelyyn, ja antamaan käsineille korkeasta laadusta kertovan Sauso-takuun, josta olemme tunnettuja jo miltei vuosisadan. (Kuvat Sauson Järvenpään tehtaalta 1930-luvun alusta.)