Perinteinen, kiiltävästä karvalampaan nappanahasta käsintehty käsine.  

+ 4 kuvaa lisää
+ 7 kuvaa lisää

ELIAS Lambnappa Cashmere blend BLACK

ELIAS-Lambnappa-BLACK-55%Cashmere45%Wool-7,5
159,00 €

Kokotaulukko

Viimeiset tuotteet varastossa

Perinteinen, kiiltävästä karvalampaan nappanahasta käsintehty käsine.  

Lampaan nappanahka Etiopian karvalampaan nappa- eli pintanahkaa. Lampaiden kasvatus on alueella tärkeä elinkeino, ja ruokatalouden sivutuotteena saadaankin käsineisiin erittäin hyvin sopivaa nahkaa. Etiopian karvalampaan nappanahka on ohutta, joustavaa ja kestävää, joten se on täydellistä käsineitä varten.
Lue lisää käyttämistämme materiaaleista >
100% käsityönä valmistettu Kaikki käsineemme käyvät läpi 100 tuotantovaihetta, jotka suoritetaan 100% käsityönä varmistaaksemme virheettömän laadun.
Lue lisää valmistusprosessista >
Sovita kotona Kaikilla tuotteilla on 14 päivän palautusoikeus.
Ilmainen toimitus ja palautus Tarjoamme kaikille tuotteille aina ilmaisen toimituksen sekä palautuksen. Toimitusaika on noin 1-3 vuorokautta.
Saatavilla myös myymälästä Nämä käsineet ovat saatavilla myös myymälästämme osoitteessa Eerikinkatu 1, 00100 Helsinki. Tervetuloa kokeilemaan käsineitä paikan päälle!
Katso myymälän aukioloajat >
Ammattitaidolla vuodesta 1929 Sauson käsinevalmistuksen historia linkittyy tiiviisti Sauson suvun historiaan. Nykyisen omistajan isoisä Svante Sauso sai käsineopin saksalaisilta mestareilta, ja perusti laatukäsineitä valmistavan tehtaan vuonna 1929 Järvenpäähän. Svanten jälkeen hänen poikansa Arno astui yrityksen johtoon, ja hänen käsistään yritys siirtyi edelleen seuraavalle, kolmannelle Sauso-sukupolvelle, jota edustaa yrityksen tämän hetkinen omistaja Sakari Sauso.Valmistus tapahtuu nykyään kauniissa Unkarin kaupungissa, Pecsissä, joka on maailman laatukäsinevalmistuksen osaamisen keskus. Suomessa ei ole enää koulutusta tai juurikaan käsityöosaajia tällä alalla. Käsineiden valmistus vaatii erittäin spesifiä käsityöosaamista, jota vielä Unkarista onneksi löytyy.
Tutustu Sauson historiaan >
Jaa share

Muut värit

 • Etiopian karvalampaan nappanahkaa
 • Neulosvuori 55 % cashmerea ja 45 % villaa
 • Nahka saatu ruoantuotannon sivutuotteena
 • Kolme koristeommelta kämmenselässä
 • Varren pituus n. 6 cm 
 • Käsintikatut saumat

Perinteinen miesten nahkakäsine, joka on valmistettu kauniin kiiltävästä karvalampaan nappanahasta. Ohut ja joustava nahka tekee käsineistä pehmeät ja miellyttävät käyttää. Ajaton käsine sopii hyvin tyyliin kuin tyyliin.

Jokainen sauma on tarkkaa ammattilaisen käsityötä. Käsineet on ommeltu käsintikatulla vastasaumalla, eli sauma on niin ikään käsineen ulkopuolella. Tämä tekee käsineestä erityisen miellyttävän kädessä, sillä käsineen sisäpuolella on vain pehmeä vuori ja sileää ja pehmeää nahkaa.

Käsineessä on pehmeä ja lämmin cashmere-villavuori, jonka ansiosta käsineet sopivat syksystä kevääseen käytettäväksi. Vuori on ommeltu käsineisiin siten, että vuori on mahdollista vaihtaa tarvittaessa uuteen.

Vuosisatoja vanhaa pöytäleikkausmenetelmää käyttämällä käsineille saadaan oikea istuvuus. Nahat leikataan yksitellen käsityönä. Ylimääräinen venyvyys venytetään nahasta pois käsin ja jätetään vain erinomaisen istuvuuden takaava mukautumisvara. Tällä varmistetaan se, että käsineet eivät venähdä käytössä, vaan ne säilyttävät istuvuuden. Nahat myös hyödynnetään mahdollisimman tarkoin, jotta materiaalia ei mene hukkaan. Tämän tarkoituksenmukaisen muotoutumisen vuoksi käsineiden kuuluu alkuun istua käteen hyvin napakasti.


  Miten valitsen oikean kokoiset käsineet?

  Löytääksesi oikean koon, mittaa suurempi kätesi (yleensä kirjoituskätesi) sen leveimmästä kohtaa ilman peukaloa. Käden ympärysmitta mitataan hyvin napakasti käden ympäriltä. Vinkki: Jos sinulla ei ole mittanauhaa, voit käyttää narua. Mittaa narulla kädenympärys ja se jälkeen mittaa narun pituus viivottimella. Tämän mittaustuloksen avulla saat valittua kokotaulukosta oikean kokosi. (Kokotaulukko löytyy jokaiselta tuotesivulta.)

  Jos mitta jää kahden koon väliin, suosittelemme pyöristämään lähimpään puolikkaaseen tai täyteen kokoon. Pyöristäessä lähimpään kokoon, harkitse sormiesi pituutta ja käden mallia. Jos sinulla on pitkät sormet tai pidät kynsiäsi pitkinä, valitse isompi koko. Jos kätesi malli taas on enemmän leveä kuin pitkänmallinen, valitse pienempi koko - näin sormet eivät ole liian pitkät.

  Käsineen tulee istua alussa napakasti, sillä nahka venyy hieman käytössä ja muotoutuu käteesi ajan kuluessa. Käsineen ei siis kuulu olla "mukavan löysä" alkuun, vaan niin napakka, että kämmenen sivusta nipistämällä käsine irtoaa kämmenestä vain muutaman millin.

  Sormien päissä olisi hyvä olla muutaman millimetrin vara, sillä käsineen sormilla on tapana hiukan lyhentyä käytössä. Tätä lyhentymistä voi ehkäistä venyttelemällä käsineitä säännöllisesti pituussuunnassa. Käsineen vuori myöskin kuluu nopeammin jos kynnet kokoajan osuvat sormenpäihin.

  Perussääntönä voi pitää sormien pituutta: jos käsineen sormet ovat tarpeeksi pitkät, käsine saa olla vaikka miten napakka - se kyllä muotoutuu käytössä, jo muutaman käyttökerran jälkeen voit huomata eron. Hyvin pitkäsormisien käyttäjien kohdalla tämä ei peruslestisissä käsineissä toteudu, vaan heidän kannattaa valita joku pitkäsormisista malleistamme.

  Käsiä on erilaisia niin paljon kuin on erilaisia ihmisiäkin. Joskus hyvin pitkät tai lyhyet ihmiset eivät löydä perusmallistoista täydellisesti sopivia vaatteita saatika käsineitä. Täydellisesti istuvat käsineet saadaan silloin ainoastaan mittatilauksena. Lue lisää mittatilauskäsineistä.


Arvostelut

5 /5


Yhteensä 3 tuotearvostelua

5 tähteä3 kpl

4 tähteä0 kpl

3 tähteä0 kpl

2 tähteä0 kpl

1 tähteä0 kpl

Kirjoittaja: 2020-10-05

Erinomaiset hanskat: säilyttävät ominaisuutensa kovassakin käytössä ja ovat kuin uudet. Kun tuote on kestävä, sitä haluaa hoitaa hyvin ja säilyttää pitkään.

Kirjoittaja: 2020-10-02

en voi käsittää miten nämä sausot kestävät niin kauan hyvännäköisinä.<br /> Olen koiranomistaja ja labradorini osaa kyllä pitää hihnan tiukalla. Sausot on kestäneet käsittämättömän hyvin talutushihnan aiheuttamaa rasitusta.<br /> hinta ei ole tällä tavoin mitenkään kallis

Kirjoittaja: 2020-09-29

Huippulaatuiset ja tyylikkäät hanskat jokapäiväiseen käyttöön. Plussaa vielä lämpimästä sisävuoresta, joka pitää kädet lämpimänä kylmemmälläkin ilmalla. Suosittelen!

Näytä lisää keyboard_arrow_down

Arvostele tuote

Muut värit

Kosketusnäyttökäsineet 100% tyytyväisyystakuu kosketusominaisuudelle

Tutustu
Naisten mallisto Miesten mallisto