Täydelliset välikauden käsineet suomalaisesta poromokasta. Pehmeät, hengittävät ja kestävät käsineet sopivat täydellisesti kevään ja syksyn vaihtelevaan säähän. Mokkanahan pinta tekee mustasta väristä erityisen intensiivisen.

AUNE Reindeer suede BLACK Unlined

AUNE-Reindeersuede-Unlined-BLACK-6
149,00 €

Kokotaulukko

Viimeiset tuotteet varastossa

Täydelliset välikauden käsineet suomalaisesta poromokasta. Pehmeät, hengittävät ja kestävät käsineet sopivat täydellisesti kevään ja syksyn vaihtelevaan säähän. Mokkanahan pinta tekee mustasta väristä erityisen intensiivisen.

Suomalaisen poron mokkanahka Suomalaisen poron mokkaa eli nahkakerroksen alempi puolisko. Poronnahka on luonnostaan ohutta, mutta hyvin kestävää. Poromokka on hyvin ylellisen tuntuista. Poromokan kaunis, pehmeä pinta on myös luonnostaan hiukan vettä hylkivää - se on todellinen pohjolan luksustuote.
Lue lisää käyttämistämme materiaaleista >
100% käsityönä valmistettu Kaikki käsineemme käyvät läpi 100 tuotantovaihetta, jotka suoritetaan 100% käsityönä varmistaaksemme virheettömän laadun.
Lue lisää valmistusprosessista >
Sovita kotona Kaikilla tuotteilla on 14 päivän palautusoikeus.
Ilmainen toimitus ja palautus Tarjoamme kaikille tuotteille aina ilmaisen toimituksen sekä palautuksen. Toimitusaika on noin 1-3 vuorokautta.
Saatavilla myös myymälästä Nämä käsineet ovat saatavilla myös myymälästämme osoitteessa Eerikinkatu 1, 00100 Helsinki. Tervetuloa kokeilemaan käsineitä paikan päälle!
Katso myymälän aukioloajat >
Ammattitaidolla vuodesta 1929 Sauson käsinevalmistuksen historia linkittyy tiiviisti Sauson suvun historiaan. Nykyisen omistajan isoisä Svante Sauso sai käsineopin saksalaisilta mestareilta, ja perusti laatukäsineitä valmistavan tehtaan vuonna 1929 Järvenpäähän. Svanten jälkeen hänen poikansa Arno astui yrityksen johtoon, ja hänen käsistään yritys siirtyi edelleen seuraavalle, kolmannelle Sauso-sukupolvelle, jota edustaa yrityksen tämän hetkinen omistaja Sakari Sauso.Valmistus tapahtuu nykyään kauniissa Unkarin kaupungissa, Pecsissä, joka on maailman laatukäsinevalmistuksen osaamisen keskus. Suomessa ei ole enää koulutusta tai juurikaan käsityöosaajia tällä alalla. Käsineiden valmistus vaatii erittäin spesifiä käsityöosaamista, jota vielä Unkarista onneksi löytyy.
Tutustu Sauson historiaan >
Jaa share

Muut värit

 • Suomalaista poromokkaa
 • Vuoriton käsine sopii ympärivuotiseen käyttöön, mutta erityisen hyvin se sopii keväästä syksyyn.
 • Poron mokkanahka hylkii kosteutta ja likaa
 • Yli 100 käsityövaihetta
 • Valmistettu Euroopassa pöytäleikkausmenetelmällä
 • Klassinen musta väri

Unelmankevyt käsityönä valmistettu käsine sopii vuoden ympäri käytettäväksi, mutta erityisesti kevään ja syksyn vaihteleviin säihin.

Todellinen pohjolan luksustuote on suomalainen poronnahka. Maailmalla eksoottinen, mutta meille lähituotantoa oleva poronnahka on yksi arvostetuimpia käsinenahkoja. Poronnahka on eettinen ja ekologinen nahka. Vapaana laiduntavien porojen hoito on pohjoisen kylien elivoimaisuudelle olennaista. 

Luonnostaan pehmeä, ohut ja erittäin kestävä poronnahka on kuin luotu käsineitä varten. Tiivis nahka kestää hyvin kulutusta. Poronnahka on materiaalina tyylikäs ja miellyttävä. Hyvin ylellisen tuntuinen nahka on kuin toinen iho. Se sopii hyvin kaikenlaisiin sääolosuhteisiin, koska nahka hylkii kosteutta ja likaa. Käsine on vuoriton ja sopii siksi erityisen hyvin plus-asteiden käsineeksi.

Näissä vuorittomissa käsineissä nahan pehmeyden tuntee mukavasti ihoa vasten. 

Ajaton muotoilu ja miellyttävä, kaunis mokkanahka tekevät näistä käsineistä klassisen tyylikkäät.

Käsineen kämmenselässä on kolme koristeommelta. Ranne on ommeltu kauniisti kaarevaan muotoon. Käsineen ulkoreunassa on lyhyt halkio, joka helpottaa käsineen pukemista. Nämä yksityiskohdat antavat klassiselle käsineelle viehättävän naisellisen ulkomuodon.

Varren pituus on n. 2,5 cm eli peittää ranteen osittain, joten se suojaa hieman tuulelta, mutta on kuitenkin siron ja kevyen näköinen. 

Huolellinen käsityö takaa miellyttävän istuvuuden. Vuosisatoja vanhaa pöytäleikkausmenetelmää käyttämällä leikkurimestari venyttää nahasta ylimääräisen venyvyyden pois, samalla jättäen siihen juuri sopivasti muotoutumisvaraa. Tämän vuoksi käsineen kuuluukin istua aluksi hyvin napakasti. Laadukas käsine muotoutuu käytössä juuri käyttäjälleen sopivaksi.

Käsityö, laadukkaat materiaalit ja oikean koon valinta takaavat käsineille täydellisen istuvuuden ja pitkän käyttöiän.

Tämän mallin lesti on hiukan tavallista Sauso-lestiä suurempi, joten suosittelemme valitsemaan koon pienemmän kuin tavallisesti.


  Miten valitsen oikean kokoiset käsineet?

  Löytääksesi oikean koon, mittaa suurempi kätesi (yleensä kirjoituskätesi) sen leveimmästä kohtaa ilman peukaloa. Käden ympärysmitta mitataan hyvin napakasti käden ympäriltä. Vinkki: Jos sinulla ei ole mittanauhaa, voit käyttää narua. Mittaa narulla kädenympärys ja se jälkeen mittaa narun pituus viivottimella. Tämän mittaustuloksen avulla saat valittua kokotaulukosta oikean kokosi. (Kokotaulukko löytyy jokaiselta tuotesivulta.)

  Jos mitta jää kahden koon väliin, suosittelemme pyöristämään lähimpään puolikkaaseen tai täyteen kokoon. Pyöristäessä lähimpään kokoon, harkitse sormiesi pituutta ja käden mallia. Jos sinulla on pitkät sormet tai pidät kynsiäsi pitkinä, valitse isompi koko. Jos kätesi malli taas on enemmän leveä kuin pitkänmallinen, valitse pienempi koko - näin sormet eivät ole liian pitkät.

  Käsineen tulee istua alussa napakasti, sillä nahka venyy hieman käytössä ja muotoutuu käteesi ajan kuluessa. Käsineen ei siis kuulu olla "mukavan löysä" alkuun, vaan niin napakka, että kämmenen sivusta nipistämällä käsine irtoaa kämmenestä vain muutaman millin.

  Sormien päissä olisi hyvä olla muutaman millimetrin vara, sillä käsineen sormilla on tapana hiukan lyhentyä käytössä. Tätä lyhentymistä voi ehkäistä venyttelemällä käsineitä säännöllisesti pituussuunnassa. Käsineen vuori myöskin kuluu nopeammin jos kynnet kokoajan osuvat sormenpäihin.

  Perussääntönä voi pitää sormien pituutta: jos käsineen sormet ovat tarpeeksi pitkät, käsine saa olla vaikka miten napakka - se kyllä muotoutuu käytössä, jo muutaman käyttökerran jälkeen voit huomata eron. Hyvin pitkäsormisien käyttäjien kohdalla tämä ei peruslestisissä käsineissä toteudu, vaan heidän kannattaa valita joku pitkäsormisista malleistamme.

  Käsiä on erilaisia niin paljon kuin on erilaisia ihmisiäkin. Joskus hyvin pitkät tai lyhyet ihmiset eivät löydä perusmallistoista täydellisesti sopivia vaatteita saatika käsineitä. Täydellisesti istuvat käsineet saadaan silloin ainoastaan mittatilauksena. Lue lisää mittatilauskäsineistä.


Arvostelut

0 /5


Yhteensä 0 tuotearvostelua

5 tähteä0 kpl

4 tähteä0 kpl

3 tähteä0 kpl

2 tähteä0 kpl

1 tähteä0 kpl

Arvostele tuote

Muut värit

Kosketusnäyttökäsineet 100% tyytyväisyystakuu kosketusominaisuudelle

Tutustu
Naisten mallisto Miesten mallisto