Käsineiden vuori rikki? Sormessa reikä? Hanskojen rikkoutunut vuori ei vielä välttämättä tarkoita niiden elinkaaren päättymistä.

Vuorinvaihtopalvelumme avulla Sauso-käsineesi saavat uuden vuorin ja lisää mukavia käyttövuosia.

+ 1 kuvaa lisää

Sauso Palvelu:
Vuorinvaihto

49,00 €
Tarkista viimeisin alin hinta Nykyinen kampanjahinta on voimassa toistaiseksi.
Tuotteen alin hinta viimeisen 30 päivän aikana on ollut 49,00 €.

Kokotaulukko

Käsineiden vuori rikki? Sormessa reikä? Hanskojen rikkoutunut vuori ei vielä välttämättä tarkoita niiden elinkaaren päättymistä.

Vuorinvaihtopalvelumme avulla Sauso-käsineesi saavat uuden vuorin ja lisää mukavia käyttövuosia.

Saatavilla myös myymälästä Nämä käsineet ovat saatavilla myös myymälästämme osoitteessa Mikonkatu 7, 00100 Helsinki. Tervetuloa kokeilemaan käsineitä paikan päälle!
Katso myymälän aukioloajat >
100% käsityönä valmistettu Kaikki käsineemme käyvät läpi 100 tuotantovaihetta, jotka suoritetaan 100% käsityönä varmistaaksemme virheettömän laadun.
Lue lisää valmistusprosessista >
Sovita kotona Kaikilla tuotteilla on 14 päivän palautusoikeus.
Ilmainen palautus Tarjoamme kaikille normaalihintaisille tuotteillemme aina ilmaisen palautuksen.

Huomioithan, että kampanjoiden aikana toimitusaika voi suurista tilausmääristä johtuen olla tavanomaista pidempi.
Ammattitaidolla vuodesta 1929 Sauson käsinevalmistuksen historia linkittyy tiiviisti Sauson suvun historiaan. Nykyisen omistajan isoisä Svante Sauso sai käsineopin saksalaisilta mestareilta, ja perusti laatukäsineitä valmistavan tehtaan vuonna 1929 Järvenpäähän. Svanten jälkeen hänen poikansa Arno astui yrityksen johtoon, ja hänen käsistään yritys siirtyi edelleen seuraavalle, kolmannelle Sauso-sukupolvelle, jota edustaa yrityksen tämän hetkinen omistaja Sakari Sauso.Valmistus tapahtuu nykyään kauniissa Unkarin kaupungissa, Pecsissä, joka on maailman laatukäsinevalmistuksen osaamisen keskus. Suomessa ei ole enää koulutusta tai juurikaan käsityöosaajia tällä alalla. Käsineiden valmistus vaatii erittäin spesifiä käsityöosaamista, jota vielä Unkarista onneksi löytyy.
Tutustu Sauson historiaan >
Jaa share

Nahka kestää kulutusta paremmin kuin vuori, joten yleensä vuori on ensimmäiseksi rikkoutuva osa käsineistä. Monet kysyvätkin meiltä, kannattaako käsineiden vuoria vaihtaa. Jos käsineiden nahka on ehjää, ja halua käsineiden käyttöön löytyy, saa vuorinvaihdon avulla omiin käsiin jo hyvin muotoutuneille käsineille mukavasti lisäaikaa. Käsineet ovat myös huomattavasti mukavammat ja lämpimämmät, kun sormet eivät hakeudu rikkoutuneen vuorin reikiin.

Vanhat mutta ehjät nahkakäsineet kannattaa siis huoltaa ja lopulta siirtää siististä kaupunkikäytöstä toisenlaiseen käyttötarkoitukseen, kuten autoon huolto-, tankkaus ja lumenputsauskäsineiksi tai koiranulkoilutukseen. Vuorinvaihto- ja korjauspalvelu on käytössä vain Sauso-käsineille eli muiden valmistajien käsineitä emme korjaa.

Vuorinvaihtopalvelun voi tilata kivijalkaliikkeessämme tai verkkokaupan ja postin kautta. Jos tuotte käsineet myymälään, käy maksun suorittaminen kätevästi samalla. Maksu suoritetaan ennen vuorinvaihdon toteuttamista. Myymälämme sijaitsee Helsingin ytimessä, Mikonkatu 7:ssa.

Vuorinvaihtopalvelu toimii postitse seuraavalla tavalla: (Vain Suomessa)

1. Tilaus verkkokaupassa. Valitkaa alasvetolaatikosta haluamanne vuorimateriaali ja lisätkää tuote ostoskoriin. Viimeistelkää ostos. Saatte ostoksesta tilausnumeron.

2. Käsineiden paketointi ja toimitus. Toimitus käy helposti ja ilmaiseksi, kun käytätte Postin asiakastunnustamme.

 • Pakatkaa käsineet mihin tahansa lähettämiseen soveltuvaan pakkaukseen, joka suojaa tuotetta.
 • Liittäkää pakettiin mukaan lomake, josta ilmenee seuraavat tiedot: Tilausnumero, nimi, yhteystiedot (puhelinnumero, sähköposti, postiosoite).
 • Lähetä paketti meille soitteeseen: Sauso, Mikonkatu 7, 00100 Helsinki sauso.shop@sauso.com

3. Vuorinvaihto. Käsineet lähetetään meiltä tehtaalle, jossa käsineompelija irrottaa vanhan vuorin ja ompelee uuden vuorin käsineisiin.

Ekologisista syistä keräämme aina samaan lähetykseen useat käsineet, emme siis lähetä yksittäisiä käsineitä tehtaalle. Lähetys tehtaalle lähtee meiltä säännöllisesti. Valmiit käsineet lähetetään meille tavallisten toimitusten yhteydessä. Tällä tavoin vähennämme palvelun hiilijalanjälkeä.

4. Saatte ilmoituksen, kun käsineet ovat valmiit noudettavaksi myymälästä tai jos valitsitte toimituksen, saatte paketin seurantatunnuksen. Postituksessa kestää tavallisesti 1-4 arkipäivää.

Vuorinvaihdossa kestää kokonaisuutena n. 4-10 viikkoa. Palvelun kesto vaihtelee hiukan sesongista riippuen. Kestoon vaikuttaa tehtaan ruuhkaisuus, kuljetus- ja käsittelyajat.

Suosittelemmekin vuorinvaihdon tekemistä käsineiden käyttösesongin ulkopuolella tai vaihtokäsineiden hankkimista, jotta vuorinvaihdosta palautuvia käsineitä ei tarvitse odottaa sormet palellen. On muutenkin viisasta hankkia parit saman käyttösesongin käsineet, sillä nahalle tekee saada välillä lepopäiviä. Näin käsineistä on iloa entistä pidemmäksi aikaa!


  Vanhojen Sauso-käsineiden vuori on rikkoutunut, voiko sen vaihtaa?

  Kyllä! Käsineet on ommeltu niin, että vuori on vaihdettavissa. Usein neulosvuori kuluukin käytössä nahkaa nopeammin, joten vuorinvaihto pidentää käsineiden käyttöikää.

  Monet kysyvätkin meiltä, kannattaako käsineiden vuoria vaihtaa. Jos käsineiden nahka on ehjää, ja halua käsineiden käyttöön löytyy, saa vuorinvaihdon avulla omiin käsiin jo hyvin muotoutuneille käsineille mukavasti lisäaikaa. Käsineet ovat myös huomattavasti mukavammat ja lämpimämmät, kun sormet eivät hakeudu rikkoutuneen vuorin reikiin.

  Vanhat mutta ehjät nahkakäsineet kannattaa siis huoltaa ja lopulta siirtää siististä kaupunkikäytöstä toisenlaiseen käyttötarkoitukseen, kuten autoon huolto-, tankkaus ja lumenputsauskäsineiksi tai koiranulkoilutukseen.

  Vuorinvaihto- ja korjauspalvelu on käytössä vain Sauso-käsineille eli muiden valmistajien käsineitä emme korjaa.


  Miten vuorinvaihtopalvelu toimii?

  Vuorinvaihtopalvelun voi hyödyntää kivijalkaliikkeessämme tai verkkokaupan ja postin kautta.

  Jos tuotte käsineet myymälään, käy maksun suorittaminen kätevästi samalla. Maksu suoritetaan ennen vuorinvaihdon toteuttamista. Myymälämme sijaitsee Helsingin ytimessä, Mikonkatu 7:ssä.

  Palvelun voi myös maksaa verkkokaupassa ja käsineet toimittaa ilmaiseksi Postin kautta. (klikkaa tästä)

  Käsineet lähetetään sitten tehtaalle, jossa käsineompelijat irrottavat vanhan vuorin ja ompelevat uuden vuorin käsineeseen kiinni. Saatte ilmoituksen, kun käsineet ovat valmiit noudettavaksi/toimitettavaksi.


  Kuinka kauan vuorinvaihdossa kestää?

  Vuorinvaihtopalvelussa kestää kokonaisuudessaan tavallisesti 3-7 viikkoa, mutta kiireaikaan 4-10 viikkoa. Kestoon vaikuttaa tehtaan ruuhkaisuus, kuljetus- ja käsittelyajat. Suosittelemmekin vuorinvaihdon tekemistä sesongin ulkopuolella tai vaihtokäsineiden hankkimista, jotta vuorinvaihdosta palautuvia käsineitä ei tarvitse odottaa sormet palellen.


Vastuullinen valinta

Ekologinen

Käsineiden valmistus käsityönä on luonnostaan hyvin taloudellista ja siten ekologista materiaalien käytön osalta. Leikkausvaiheessa leikkuri optimoi nahan kulutuksen siten, että leikkuujätettä syntyy minimaalisen vähän. Tähän tarkoitukseen käsineet ovat erinomainen tuote, sillä niissä on paljon pieniä osia (sormenvälit, peukalot, ranteen kanttaus), joihin voidaan käyttää hyvinkin pienet nahanpalaset. Hienolaatuisen aniliininahan luonnollinen tuntuma säilyy rumpuvärjäyksen ansiosta, eli nahan päälle ei ruiskuteta halpatuotannolle tyypillisiä kemikaaleja. Materiaalien valmistuksessa käytetyt vedet puhdistetaan jo tehtaalla. Ekologisten seikkojen huomioiminen on meille tärkeää tuotannon ja toiminnan joka vaiheessa. Esimerkiksi tuotelaput valmistetaan FSC-setrifioidusta kartongista käsinetehtaamme naapuritehtaassa, jolloin myös kuljetuksen hiilijalanjälki on minimaalinen.

Eettinen

Käsineemme valmistetaan käsityönä Unkarissa kauniissa Pecs-nimisessä kaupungissa, joka on maailman laatukäsineiden valmistuksen osaamisen keskus. Käsineiden valmistus on erittäin arvostettu käsityöala, ja alansa parhaiden käsinevalmistajien työolot ovat kunnossa ja EU-lakien mukaiset. Käytämme ainoastaan nahkaa, joka saadaan ruokatuotannon sivutuotteena (kuten lammas) ja/tai kannanhallinnan seurauksena (kuten hirvi). Tarhattujen eläinten turkiksia emme käytä. Meille prioriteettina on valmistaa laadukkaita ja pitkäikäisiä asusteita. Seuraamme kuitenkin tarkasti myös vegaanisten materiaalien kenttää, ja tulevaisuudessa saattaakin olla mahdollista valmistaa vegaanisia käsineitä. Materiaalit hankitaan luotettavilta yhteistyökumppaneilta, jolloin tuotantoketjun vaiheet ovat tiedossa.

Kestävä

Kestävistä materiaaleista ja huolellisella käsityöllä valmistetut käsineet kestävät käytössä pitkään. Kannustamme tuotteidemme mahdollisimman pitkäaikaiseen käyttöön, ja opastammekin käsineiden huollossa ja korjauksessa. Esimerkiksi käsineiden luonnonkuituiset vuorit on mahdollista vaihtaa, mikä lisää käsineiden käyttöikää entisestään. Vuorinvaihto- ja käsineiden korjauspalvelu toimivat myymälämme kautta. Kestävyyteen liittyy lisäksi tyylin ja muotoilun kestävyys. Klassisena asusteena käsineet eivät ole kiinni sesongeittain vaihtuvissa trendeissä, vaan käsineet palvelevat käyttäjänsä pukeutumista koko niiden elinkaaren ajan.

Arvostelut

5 /5


Yhteensä 12 tuotearvostelua

5 tähteä12 kpl

4 tähteä0 kpl

3 tähteä0 kpl

2 tähteä0 kpl

1 tähteä0 kpl

create Arvostele tuote
Arvioi meidät Googlessa Miten onnistuimme palvelemaan sinua? Asioit sitten verkossa tai myymälässämme niin kerro kokemuksistasi Googlessa.

Aivan mahtava palvelu! Käsineet on kuin uudet!

Vuosi sitten korjautin vanhat käsineet ja hämmästyin miten hyvät niistä tuli. Nyt vein uudistettavaksi vielä vanhemmat , mökillä käytössä olleet hanskat ja hämmästys oli vielä suurempi. Käsineet ovat kuin uudet. Tämä on ihan parasta kierrätystä, ei heitetä pois vaan korjataan.

Aivan loistava juttu! Tutut, ihanat lempihanskat saa uuden elämän ja "maailmakin pelastuu". Olisi haaskausta heittää pois vain vuorien kulumisen vuoksi. Lopputulos ainakin yhtä hyvä kuin alkuperäinen. Toimii vaivattomasti ja hyvin. Monet kiitokset henkilölle, joka on tämän keksinyt ja heille, jotka ovat päättäneet ottaa tämän palvelun käyttöön. Hyvä te!

Siisti lopputulos. Hyvä ja helppo palvelu. Käytän tarvittaessa toistekin.

Hansikkaat ovat kuin uudet. Nahka on vielä yli 20 vuoden käytön jälkeen erinomaisessa kunnossa ja uusi vuori tuntuu todella hyvältä

Prosessi oli sujuva ja vanhat käsineet ovat kuin uudet.

Hienoa, että nahkakäsineet päälisin puolin pysyvät ehjinä monia vuosia. Ja erinomaista, että rikkinäisen vuorin tilalle voi saada uuden. Helppo ja hyvä palvelu, siisti tulos.

Käsineet ovat kuin uudet vuorinvaihdon jälkeen.<br /> Hienoa palvelua ja kestävää kehitystä. Kiitos

Hyvää työtä. Tukee kestävää kehitystä.

Hienoa työtä.

Käsineeni ovat täydellisen ihanat, kiitos!

Hanskat tuntuu melkein kuin uusilta vuorinvaihdon jälkeen! Kesti reilun kk saada hanskat takaisin käyttöön mutta hankin vaihtokäsineet tilalle niin ei ollut mikään ongelma.

Näytä lisää keyboard_arrow_down

Arvostele tuote

Osallistu
arvontaan

Tilaamalla uutiskirjeen olet mukana Sauson lahjakortin arvonnassa.
Osallistu tästä