Asusteet |

Asusteet

Aktiiviset suodattimet

Käsityönä valmistetut asusteet tarkkaan valituista materiaaleista

Tavoitteenamme tarjota asusteita, jotka löytävät paikkansa vaatekaapin peruskulmakivinä, kestäen vuodesta toiseen sekä tyylillisesti että materiaalien kestävyyden puolesta.

Samoin kuin käsineidemmekin kohdalla, valmistuksen eettiset ja ekologiset periaatteet kulkevat käsi kädessä ajattoman designin ja kestävien tuotteiden kanssa.

SAUSO | Huivit 

Ylelliset silkki-, kashmir- ja villahuivit ilahduttavat jokaisella käyttökerralla ja viimeistelevät asun klassisella tyylikkyydellä.

SAUSO SILK | Klassiset silkkihuivit

Klassinen silkkihuivi on yksi monikäyttöisimmistä asusteista, joka toimii vuodenajasta toiseen. Silkkihuivin voi kietoa päähän, kaulaan tai käsilaukkuun ja sitä voidaan käyttää Grace Kellyn tapaan vyönä tai nykyaikaisesti topiksi kiedottuna.

Luonnonmateriaalina silkki on vertaansa vailla sen kestävyyden ja hengittävyyden ansiosta. Silkin verrattomiin ominaisuuksiin kuuluu sen lämmönsiirtokyky. Lämpimällä säällä silkki viilentää ihoa mukavasti, mutta viileällä se lämmittää kevyesti. 12 momin painoinen silkkitwilli on mielestämme juuri oikea silkkilaatu huiviin. Sopivan paksuinen silkkihuivi poimuttuu kauniisti ja heijastaa värit kirkkaasti, mutta on kuitenkin tarpeeksi ohut esimerkiksi hiuksiin kiedottavaksi.

Sauson silkkihuivit valmistetaan Italiassa Comon alueella, joka on tunnettu upeista maisemista ja laadukkaiden silkkihuivien valmistuksesta. Perinteikkään tuotteen valmistuksessa hyödynnetään nykyaikaisia tekniikoita, joilla saadaan perinteisen upea lopputulos vastuullisesti tuotettuna. Esimerkiksi printtien painaminen digitaalisesti säästää energiaa, kangasta ja väriä, sillä väriä ja kangasta voidaan käyttää vain juuri sen verran kuin tarvitsee - yhtään ei mene hukkaan. Tekstiilillä on Öko-Tex STANDARD 100-sertifikaatti.

Kashmir- ja villahuivit | Ylellistä pehmeyttä ja tyylikkyyttä

Kudottu huivi on samanaikaisesti ihanan lämmin mutta myös hengittävä. Huivi sopii käyttöön vuodenajasta riippumatta. Huiviin sopii sonnustautua niin kesäillan viilentyessä kuin talven pakkasilla.

Kuidun keveyden ansiosta huivi mahtuukin yllättävän pieneen tilaan, joten se on loistavan monikäyttöinen asuste mukaan matkalle.

Iholla erittäin miellyttävä luonnonmateriaali on keveä ja pehemän tuntuinen. Luonnonmateriaalien ylivertaisuus korostuu erityisen hyvin vaatteeissa, joita pidetään ihoa vasten, ja joihin kohdistuu mekaanista rasitusta. 

Kauniin luonnolliset värit sopivat useisiin eri tyyleihin ja väreihin, tuoden asuun pehmeyttä värin ja materiaalin muodossa. Koko perheen huivi sopii niin naisille kuin miehillekin.

Huiviemme villat keritään langoiksi Italiassa lankatehtaalla, joka on ollut toiminnassa jo 1800-luvulta lähtien. Italiassa, Toscanan alueen toiseksi suurimassa kaupungissa, Pratossa on valmistettu korkeasta laadusta tunnettuja tekstiilejä jo vuosisatojen ajan. Koko huivin tuotanto on samoissa käsissä aina langan kehräämisestä  reunaripsun käsin viimeistelyyn ja huivin pesuun asti.

Tehdas käyttää vuosikymmenten aikana kertynyttä tietotaitoa yhdistettynä nykyaikaiseen teknologiaan, käyttäen kokonaan vihreää energiaa, sillä tehdas saa sähkönsä aurinkovoimasta.

RWS-sertifikaatti Responsible Wool Standard -sertifikaatti varmistaa, villat tulee vastuullisilta tiloilta, jotka huomioivat eläinten, työntekijöiden sekä maaperän hyvinvoinnin.

100 % kashmir

Kashmirvilla on erittäin arvostettu materiaali, sillä se on hyvin pehmeää, vahvaa ja lämmittävää. Kashmirvilla on jopa kolme kertaa villaa lämpimämpää.

Kashmirvilla saadaan Aasian viileillä vuoristoalueilla elävien vuohien erityisen pehmeästä alusvillasta. Keväisin säiden lämmetessä vuohet ravistelevat yltään lämmittävän alusvillan, ja karvat kerätään, puhdistetaan ja lajitellaan laadun mukaan. 

100% villa

Villan lämmönsäätely ja hengittävyys tekevät siitä miellyttävän materiaalin. Villahuivi on kestävä ja sopii hyvin jokapäiväiseen käyttöön.

Kudotussa huivissa ei ole tietoakaan villalle tyypillisestä karheudesta, sillä villalanka on valmistettu erittäin hienolaatuisesta villasta, joka on hyvin pehmeää. Ohuet villalangat on kudottu yhteen tavalla, jolla valmistuu erittäin pehmeä tekstiili.

Huivimallistomme tuotteista villahuivi on erityisesti miesten suosiossa, sillä se kestää hankaavaa parransänkeä paremmin kuin herkempi kashmir.

Hoito-ohje

Luonnonmateriaalina villa on helppohoitoinen materiaali, sillä villakuitu hylkii luontaisesti likaa, ja pysyy siten pitkään puhtaana.

Säännöllinen tuuletus auttaa pitämään huivin raikkaana. Huivi kannattaakin säännöllisesti ripustaa henkariin ja laittaa tuulettumaan ulkoilmaan.

Kevyt harjaus vaateharjalla poistaa kudokseen kertyneen pölyn ja useimmat tahrat. Pölyn ja tahrojen poistoa voi tehostaa suihkuttumalla tekstiiliin hiukan vettä suihkepullolla ennen harjausta.

Vaikeat tahrat kannattaa pestä käsin ainoastaan paikallisesti hellävaraisella villalle tarkoitetulla saippualla, kuten sappisaippualla tai marseille-saippualla. 

SAUSO nahkavyöt | Suomessa käsityönä valmistetut nahkavyöt

Oletko etsinyt ajatonta, laadukasta ja Suomessa valmistettua nahkavyötä? Enää ei tarvitse etsiä, täältä se löytyy!

Suomalaisesta naudannahasta vastuullisesti valmistettu tyylikäs nahkavyö sopii kaikkeen pukeutumiseen vuodesta toiseen.

Tyylikäs muotoilu

Pukeutumisen perustuotteisiin kuuluva nahkavyö on tyylillisesti kestävä tuote. Siksi kannattaa valita mahdollisimman laadukas vyö, joka vain paranee vuosien varrella. Klassinen nahkavyö sopii sekä miehille että naisille. Valikoimasta löytyy vöitä eri väreissä, leveyksissä ja pituuksissa.

Valmistettu Suomessa

Taitavien työntekijöiden käsissä syntyneet laatutuotteet on valmistettu huolellisesti moderneja tekniikoita hyödyntäen. Laadukkaat materiaalit ja hiotut yksityiskohdat takaavat tuotteen, joka ilahduttaa jokaisella käyttökerralla.

Suomalaista naudannahkaa - Vastuullisesti tuotettuna

Suomalainen naudannahka saadaan maidon- ja lihantuotannon sivutuotteena. Lehmät laiduntavat luonnossa, ja saavat pääravinnokseen nurmea eri muodoissaan. Nurmi ei kilpaile ruokakasvien kanssa, sillä laidunmaita on siellä, missä ruokakasvit eivät menesty. Suomessa nautoja ei ruokita soijalla, eikä niille syötetä antibiootteja varmuuden vuoksi.

Nahka on kasviparkittua, eli parkitseminen on tehty kasvipohjaisilla aineilla.

Merino-opossumineule

Nyt valikoimaamme on ilmestynyt odotettu kokoelma neuleasusteita, jotka täyttävät kaikki nämä vaatimukset jopa ylittäen odotukset! Korkeiden laatukriteerien mukaan eettisesti ja ekologisesti valmistetut tuotteet tarjoavat käyttäjälle tinkimätöntä luksusta ja mukavuutta. Tässä mielestämme maailman parhaassa neulesekoitteessa on yhdistettynä ylelliset ja ominaisuuksiltaan ylivertaiset materiaalit. Upea merinovilla, lämmittävä opossumin karva ja hieno silkki ovat materiaaleina varustettu mitä hienoimmilla ominaisuuksilla. Hengittävyys, kosteudensiirtokyky ja pehmeys yhdistyvät tässä poikkeuksellisen kestävässä ja lämpimässä neuleessa.

Tinkimätöntä luksusta koko perheelle

Valikoimasta löytyy nyt kaksi pipoa, kauluri, sormikkaat ja kynsikkäät. Kauniin luonnollisista ja ajattomista väreistä löytyy sopivat tuotteet jokaisen vaatekaappiin. Asusteet sopivat koko perheelle, miehille ja naisille. Merino-opossumineuleet sopivat myös herkälle hipiälle, sillä upean lämmin mutta hengittävä neulos on erittäin miellyttävä ihoa vasten.

Merinovilla

Neulesekoite sisältää 53% merinovillaa, 40% opossumin karvaa ja 7% silkkiä. Neuloksesta suurin osa on merinovillaa. Merino on rakastettu materiaali sen käytännöllisyyden ja miellyttävien ominaisuuksien vuoksi. Hyvin hengittävä ja kosteutta siirtävä merinovilla pitää ihon kuivana ja lämpimänä.

Opossumi

Opossuminkarva on sisältä ontto, minkä ansiosta karva on sekä erittäin lämmin ja hengittävä, mutta myös poikkeuksellisen kevyt. Tuote on siis painoltaan jopa 30% kevyempi kuin vastaava villaneulos. Opossuminkarvan käyttö neuleessa syntyi Uudessa Seelannissa tämän haitallisen vieraslajin pyynnin sivutuotteena, eli se täyttää vaatimuksemme eettisesti hankitusta materiaalista.

Silkki

Arvokas ja hieno silkki viimeistelee huippuunsa kehitetyn kombinaation tuoden neulokseen kestävyyttä, sileyttä ja hengittävyyttä. 

Hyvästi nukka!

Neulos ei juuri nukkaannu edes vuosien käytössä, sillä nerokkaan sekoitteen kuidut ovat niin kestäviä, etteivät ne helposti katkea aiheuttaen nukkaa. Verrattuna tavalliseen villaan tai kashmiiriin tämä neulos on suorastaan hämmentävän nukkavapaata. 

Huoltona neuletta kannattaa tuulettaa säännöllisesti sekä harjata vaateharjalla liat ja pölyt pois. Säännöllisesti tehtynä tämä toimenpide usein riittää, eikä tuotetta tarvitse välttämättä pestä. Tahrojen poistoon soveltuu meidän käsineille tarkoitettu hellävarainen saippua tai esimerkiksi Marseille-saippualla. Tuotteen voi tarvittaessa pestä viileässä vedessä hellävaraisella villapesuaineella ja -ohjelmalla. Kuivaa tasolla pyyhkeen päällä.