No man is an island, entire of itself; every man is a piece of the continent. John Donne osasi tiivistää yhteen virkkeeseen toimintamme ohjenuoran –  muiden huomioon ottamisen eli nykypäivän termein, vastuullisuuden.

Kaikki käsinevalmistuksessa käyttämämme nahat ovat eläimiltä, jotka ovat eläneet joko täysin villeinä ja vapaina luonnossa (peccary, peura ja hirvi), puolikesyinä (poro) tai kotieläiminä (lammas). Näitä eläimiä kasvatetaan tai metsästetään niiden lihan vuoksi, nahka on vain sivutuote. Tarhattujen eläinten nahkoja tai turkiksia emme käytä.

Kunnioitamme kalliita nahkamateriaaleja myös sillä, että leikkausvaiheessa leikkuri optimoi nahan kulutuksen siten, että leikkuujätettä syntyy minimaalisen vähän. Tähän tarkoitukseen käsineet ovat erinomainen tuote, sillä niissä on paljon pieniä osia (sormenvälit, peukalot, ranteen kanttaus), joihin voidaan käyttää hyvinkin pienet nahanpalaset. Käsineiden valmistus käsityönä on siis luonnostaan hyvin taloudellista ja siten ekologista materiaalien käytön osalta.

Nahkatehtaamme käyttävät ainoastaan REACH-sertifioituja kemikaaleja ja huolehtivat tehtaidensa jätevesien puhdistuksesta määräysten mukaisesti, sekä muun valmistusjätteen kierrätyksestä. Käyttämissämme nahoissa on erittäin pienet kemikaalijäämät, esim. formaldehydiarvo vain 1/5 siitä, mitä EU:ssa sallitaan vauvanvaatteille. (Reutlingerin nahkalaboration tutkimus).

Vuorillisten nahkakäsineiden heikoin lenkki ovat luonnonkuituiset vuorit. Nahka kestää käyttöä useammankin vuoden, mutta parhaatkin vuorit kuluvat käytössä samoin kuin mikä hyvänsä neuloksesta valmistettu asuste. Sen vuoksi olemme iloisia voidessamme tarjota asiakkaillemme vuorinvaihtopalvelun, jolla käsineiden käyttöikää voidaan pidentää tuntuvasti.