Laadukkaita materiaaleja

Premium-laatua syntyy vain yhdistämällä laadukas työ parhaisiin mahdollisiin materiaaleihin. Käsinenahkojen tulee olla ohuita – vain n. 0,5 – 1,1 mm paksuja nahkalaadusta riippuen – mutta samalla vahvoja ja joustavia. Niiden tulee olla pehmeitä, eivätkä ne saa päästää väriä.

Vuorimateriaaleissa kriteerimme ovat yhtä korkeat kuin nahkojenkin. Käytämme pääasiassa luonnonkuituisia vuoria eli 100% villa, Kasmiiri-villasekoitetta, silkkiä ja lammasturkista. Niiden lämmönsäätely ja hengittävyys on aivan omaa luokkaansa. Villa-allergisille meillä on myös tarjontaa vuorimateriaaleissa.

Käsineissä vuorit kuluvat nahkaa nopeammin, siksi tarjoamme asiakkaillemme vuorinvaihtopalvelun, joka mahdollistaa vuorien vaihdon jo omiin käsiin muotoutuneisiin käsineisiin.

Hirvi

Suomen luonnosta löytyy myös toinen kansallisaarre käsinevalmistukseen, nimittäin hirvi. Hirvennahka on paksuin käyttämistämme nahoista. Sen uniikki rakenne tekee siitä erittäin hyvin hengittävää ja samalla lämpöä eristävää sekä kulutusta kestävää. Hirvennahan paksuus rajoittaa hieman siitä valmistettavien käsineiden malleja, sillä käsineisiin voidaan käyttää vain ns. vastasaumaa, joten hirvikäsineet ovat aina hiukan sporttisempia.
Katso tuotteet Hirvi

Lammas

Valtaosa nappakäsineistämme valmistetaan etiopialaisen karvalampaan nahasta. Tämän lammasrodun nahka soveltuu erityisen hyvin käsinevalmistukseen, sillä se täyttää kaikki yllä mainitut kriteerit. Käyttämämme karvalampaan nahka on hienointa läpivärjättyä aniliininappaa, jonka pintaa ei värjäyksen lisäksi ole käsitelty millään muulla tavalla. Nahassa säilyy sen luontainen rasvaisuus, joka tekee siitä joustavaa, pehmeää ja hyvin käteen muotoutuvaa.
Katso tuotteet Lammas

Peccary

Cites-suojellun peccary-villisian nahka on käsinevalmistuksen aatelia. Eläintä metsästetään Perun viidakoissa ruoaksi ja sivutuotteena saatava upea nahka on klassikkokäsineiden raaka-aine. Nahka on todella kestävää, joten siitä valmistetut käsineet tuovat käyttäjälleen iloa vuosikausiksi. Pehmeydessään nahka on kuin toinen iho.
Katso tuotteet Peccary

Peura

Peurannahka muistuttaa ominaisuuksiltaan hirvennahkaa. Peurannahka on kuitenkin ohuempaa ja rakenteeltaan tiiviimpää, joten siitä on mahdollista valmistaa myös sirompia käsineitä. Nahan tiiviys tekee siitä samettimaisen pehmeää, mutta kuitenkin hyvin hankaustakin kestävää, eli se on erinomainen materiaali käsineisiin. Tätä luksus-nahkaa saadaan vain rajoitetusti Suomesta, siksi hankimme sitä myös Yhdysvalloista, jossa nahan laatu on riittävän laadukas käsineisiimme.
Katso tuotteet Peura

Poro

Luksuslaatuista nahkaa varten ei välttämättä tarvitse matkustaa maailman ääriin, sillä suomalainen poronnahka on myös aivan omaa luokkaansa käsinevalmistuksessa. Se on luontaisesti ohutta, erittäin kestävää ja sen tuntu on silkkinen ihoa vasten. Poronnahkamme ovat kosteutta ja likaa hylkiviä, siksi ne sopivat kaikenlaisiin sääolosuhteisiin. Käytämme käsineissämme sekä poromokkaa että poronappaa.
Katso tuotteet Poro