Tavoitteemme on tarjota asusteita, jotka löytävät paikkansa vaatekaapin peruskulmakivinä, kestäen vuodesta toiseen sekä tyylillisesti että materiaalien kestävyyden puolesta.

Unelmanpehmeästä kashmirvillasta valmistettu huivi lämmittää ja kaunistaa asun kuin asun.

+ 5 kuvaa lisää
+ 8 kuvaa lisää

Sauso CARA
Huivi | Kashmir | White

149,00 €
Tarkista viimeisin alin hinta Nykyinen kampanjahinta on voimassa toistaiseksi.
Tuotteen alin hinta viimeisen 30 päivän aikana on ollut 149,00 €.

Kokotaulukko

Viimeiset tuotteet varastossa

Tavoitteemme on tarjota asusteita, jotka löytävät paikkansa vaatekaapin peruskulmakivinä, kestäen vuodesta toiseen sekä tyylillisesti että materiaalien kestävyyden puolesta.

Unelmanpehmeästä kashmirvillasta valmistettu huivi lämmittää ja kaunistaa asun kuin asun.

Saatavilla myös myymälästä Nämä käsineet ovat saatavilla myös myymälästämme osoitteessa Mikonkatu 7, 00100 Helsinki. Tervetuloa kokeilemaan käsineitä paikan päälle!
Katso myymälän aukioloajat >
100% käsityönä valmistettu Kaikki käsineemme käyvät läpi 100 tuotantovaihetta, jotka suoritetaan 100% käsityönä varmistaaksemme virheettömän laadun.
Lue lisää valmistusprosessista >
Sovita kotona Kaikilla tuotteilla on 14 päivän palautusoikeus.
Ilmainen palautus Tarjoamme kaikille normaalihintaisille tuotteillemme aina ilmaisen palautuksen.

Huomioithan, että kampanjoiden aikana toimitusaika voi suurista tilausmääristä johtuen olla tavanomaista pidempi.
Ammattitaidolla vuodesta 1929 Sauson käsinevalmistuksen historia linkittyy tiiviisti Sauson suvun historiaan. Nykyisen omistajan isoisä Svante Sauso sai käsineopin saksalaisilta mestareilta, ja perusti laatukäsineitä valmistavan tehtaan vuonna 1929 Järvenpäähän. Svanten jälkeen hänen poikansa Arno astui yrityksen johtoon, ja hänen käsistään yritys siirtyi edelleen seuraavalle, kolmannelle Sauso-sukupolvelle, jota edustaa yrityksen tämän hetkinen omistaja Sakari Sauso.Valmistus tapahtuu nykyään kauniissa Unkarin kaupungissa, Pecsissä, joka on maailman laatukäsinevalmistuksen osaamisen keskus. Suomessa ei ole enää koulutusta tai juurikaan käsityöosaajia tällä alalla. Käsineiden valmistus vaatii erittäin spesifiä käsityöosaamista, jota vielä Unkarista onneksi löytyy.
Tutustu Sauson historiaan >
Jaa share
 • Erittäin pehmeä ja kestävä kudottu kashmirhuivi
 • 100% kashmirvillaa
 • 100% mulesing-vapaata villaa
 • Valmistettu Pratossa, Italiassa
 • Käsityönä viimeistelty
 • Koko: 70 cm x 200 cm
 • Väri: Valkoinen

Kutomalla valmistettu kashmirhuivi ihastuttaa vuodesta toiseen. Kudottu huivi on samanaikaisesti ihanan lämmin mutta myös hengittävä. Huivi sopii käyttöön vuodenajasta riippumatta. Huiviin sopii sonnustautua niin kesäillan viilentyessä kuin talven pakkasilla. Iholla erittäin miellyttävä kashmirvilla on keveä ja pehemän tuntuinen. Kuidun keveyden ansiosta huivi mahtuukin yllättävän pieneen tilaan, joten se on loistavan monikäyttöinen asuste mukaan matkalle.

Kauniin luonnollinen väri sopii useisiin eri tyyleihin ja väreihin, tuoden asuun pehmeyttä värin ja materiaalin muodossa. Koko perheen huivi sopii niin naisille kuin miehillekin.

Huivi on valmistettu 100% kashmirista. Kashmirvilla on erittäin arvostettu materiaali, sillä se on hyvin pehmeää, vahvaa ja lämmittävää. Kashmirvilla on jopa kolme kertaa villaa lämpimämpää. Kashmirvilla saadaan Aasian viileillä vuoristoalueilla elävien vuohien erityisen pehmeästä alusvillasta. Keväisin säiden lämmetessä vuohet ravistelevat yltään lämmittävän alusvillan, ja karvat kerätään, puhdistetaan ja lajitellaan laadun mukaan. 

Huiviemme kashmirvilla keritään langoiksi Italiassa lankatehtaalla, joka on ollut toiminnassa jo 1800-luvulta lähtien. Italiassa, Toscanan alueen toiseksi suurimassa kaupungissa, Pratossa on valmistettu korkeasta laadusta tunnettuja tekstiilejä jo vuosisatojen ajan. Koko huivin tuotanto on samoissa käsissä aina langan kehräämisestä  reunaripsun käsin viimeistelyyn ja huivin pesuun asti.

Tehdas käyttää vuosikymmenten aikana kertynyttä tietotaitoa yhdistettynä nykyaikaiseen teknologiaan, käyttäen kokonaan vihreää energiaa, sillä tehdas saa sähkönsä aurinkovoimasta.

RWS-sertifikaatti Responsible Wool Standard -sertifikaatti varmistaa, että kashmirvilla tulee vastuullisilta tiloilta, jotka huomioivat eläinten, työntekijöiden sekä maaperän hyvinvoinnin.

Kaunis ja miellyttävä, kestävä ja vastuullisesti valmistettu kashmirhuivi on asuste, joka tuo iloa jokaisella käyttökerralla, vuosiksi eteenpäin.

Hoito-ohje

Luonnonmateriaalina kashmir on helppohoitoinen materiaali, sillä se hylkii luontaisesti likaa, ja pysyy siten pitkään puhtaana.

Säännöllinen tuuletus auttaa pitämään huivin raikkaana. Huivi kannattaakin säännöllisesti ripustaa henkariin ja laittaa tuulettumaan ulkoilmaan.

Kevyt harjaus vaateharjalla poistaa kudokseen kertyneen pölyn ja useimmat tahrat. Pölyn ja tahrojen poistoa voi tehostaa suihkuttumalla tekstiiliin hiukan vettä suihkepullolla ennen harjausta. Vaikeat tahrat kannattaa pestä käsin ainoastaan paikallisesti hellävaraisella villalle tarkoitetulla saippualla, kuten sappisaippualla tai marseille-saippualla.


  Miten valitsen oikean kokoiset käsineet?

  Löytääksesi oikean koon, mittaa suurempi kätesi (yleensä kirjoituskätesi) sen leveimmästä kohtaa ilman peukaloa. Käden ympärysmitta mitataan hyvin napakasti käden ympäriltä. Vinkki: Jos sinulla ei ole mittanauhaa, voit käyttää narua. Mittaa narulla kädenympärys ja se jälkeen mittaa narun pituus viivottimella. Tämän mittaustuloksen avulla saat valittua kokotaulukosta oikean kokosi. (Kokotaulukko löytyy jokaiselta tuotesivulta.)

  Jos mitta jää kahden koon väliin, suosittelemme pyöristämään lähimpään puolikkaaseen tai täyteen kokoon. Pyöristäessä lähimpään kokoon, harkitse sormiesi pituutta ja käden mallia. Jos sinulla on pitkät sormet tai pidät kynsiäsi pitkinä, valitse isompi koko. Jos kätesi malli taas on enemmän leveä kuin pitkänmallinen, valitse pienempi koko - näin sormet eivät ole liian pitkät.

  Käsineen tulee istua alussa napakasti, sillä nahka venyy hieman käytössä ja muotoutuu käteesi ajan kuluessa. Käsineen ei siis kuulu olla "mukavan löysä" alkuun, vaan niin napakka, että kämmenen sivusta nipistämällä käsine irtoaa kämmenestä vain muutaman millin.

  Sormien päissä olisi hyvä olla muutaman millimetrin vara, sillä käsineen sormilla on tapana hiukan lyhentyä käytössä. Tätä lyhentymistä voi ehkäistä venyttelemällä käsineitä säännöllisesti pituussuunnassa. Käsineen vuori myöskin kuluu nopeammin jos kynnet kokoajan osuvat sormenpäihin.

  Perussääntönä voi pitää sormien pituutta: jos käsineen sormet ovat tarpeeksi pitkät, käsine saa olla vaikka miten napakka - se kyllä muotoutuu käytössä, jo muutaman käyttökerran jälkeen voit huomata eron. Hyvin pitkäsormisien käyttäjien kohdalla tämä ei peruslestisissä käsineissä toteudu, vaan heidän kannattaa valita joku pitkäsormisista malleistamme.

  Käsiä on erilaisia niin paljon kuin on erilaisia ihmisiäkin. Joskus hyvin pitkät tai lyhyet ihmiset eivät löydä perusmallistoista täydellisesti sopivia vaatteita saatika käsineitä. Täydellisesti istuvat käsineet saadaan silloin ainoastaan mittatilauksena. Lue lisää mittatilauskäsineistä.


Vastuullinen valinta

Ekologinen

Käsineiden valmistus käsityönä on luonnostaan hyvin taloudellista ja siten ekologista materiaalien käytön osalta. Leikkausvaiheessa leikkuri optimoi nahan kulutuksen siten, että leikkuujätettä syntyy minimaalisen vähän. Tähän tarkoitukseen käsineet ovat erinomainen tuote, sillä niissä on paljon pieniä osia (sormenvälit, peukalot, ranteen kanttaus), joihin voidaan käyttää hyvinkin pienet nahanpalaset. Hienolaatuisen aniliininahan luonnollinen tuntuma säilyy rumpuvärjäyksen ansiosta, eli nahan päälle ei ruiskuteta halpatuotannolle tyypillisiä kemikaaleja. Materiaalien valmistuksessa käytetyt vedet puhdistetaan jo tehtaalla. Ekologisten seikkojen huomioiminen on meille tärkeää tuotannon ja toiminnan joka vaiheessa. Esimerkiksi tuotelaput valmistetaan FSC-setrifioidusta kartongista käsinetehtaamme naapuritehtaassa, jolloin myös kuljetuksen hiilijalanjälki on minimaalinen.

Eettinen

Käsineemme valmistetaan käsityönä Unkarissa kauniissa Pecs-nimisessä kaupungissa, joka on maailman laatukäsineiden valmistuksen osaamisen keskus. Käsineiden valmistus on erittäin arvostettu käsityöala, ja alansa parhaiden käsinevalmistajien työolot ovat kunnossa ja EU-lakien mukaiset. Käytämme ainoastaan nahkaa, joka saadaan ruokatuotannon sivutuotteena (kuten lammas) ja/tai kannanhallinnan seurauksena (kuten hirvi). Tarhattujen eläinten turkiksia emme käytä. Meille prioriteettina on valmistaa laadukkaita ja pitkäikäisiä asusteita. Seuraamme kuitenkin tarkasti myös vegaanisten materiaalien kenttää, ja tulevaisuudessa saattaakin olla mahdollista valmistaa vegaanisia käsineitä. Materiaalit hankitaan luotettavilta yhteistyökumppaneilta, jolloin tuotantoketjun vaiheet ovat tiedossa.

Kestävä

Kestävistä materiaaleista ja huolellisella käsityöllä valmistetut käsineet kestävät käytössä pitkään. Kannustamme tuotteidemme mahdollisimman pitkäaikaiseen käyttöön, ja opastammekin käsineiden huollossa ja korjauksessa. Esimerkiksi käsineiden luonnonkuituiset vuorit on mahdollista vaihtaa, mikä lisää käsineiden käyttöikää entisestään. Vuorinvaihto- ja käsineiden korjauspalvelu toimivat myymälämme kautta. Kestävyyteen liittyy lisäksi tyylin ja muotoilun kestävyys. Klassisena asusteena käsineet eivät ole kiinni sesongeittain vaihtuvissa trendeissä, vaan käsineet palvelevat käyttäjänsä pukeutumista koko niiden elinkaaren ajan.

Arvostelut

5 /5


Yhteensä 2 tuotearvostelua

5 tähteä2 kpl

4 tähteä0 kpl

3 tähteä0 kpl

2 tähteä0 kpl

1 tähteä0 kpl

create Arvostele tuote
Arvioi meidät Googlessa Miten onnistuimme palvelemaan sinua? Asioit sitten verkossa tai myymälässämme niin kerro kokemuksistasi Googlessa.

Annoin tuotteen lahjaksi, saaja oli ilahtunut ja tyytyväinen

This is ULTRA soft! I recommend buying these scarves and enjoy the softness. Thank you so much for these awesome accessories!!

Näytä lisää keyboard_arrow_down

Arvostele tuote

Osallistu
arvontaan

Tilaamalla uutiskirjeen olet mukana Sauson lahjakortin arvonnassa.
Osallistu tästä