Käsineiden ja nahkojen Rolls-Royce on Peccary-villisiasta käsityönä valmistettu klassikkokäsine. Täysin käsityönä valmistettu vuoriton nahkakäsine tuntuu iholla upean pehmeältä. Peccarynnahan kestävyys yhdistettynä pehmeään tuntumaan tekevät siitä aivan poikkeuksellisen nahan. Käsine muotoutuu kädessä juuri käyttäjän käteen sopivaksi ja parhaimmillaan tuo käyttäjälleen iloa vuosikausiksi.

+ 4 kuvaa lisää
+ 7 kuvaa lisää

Sauso HEIKKI
Peccary | Vuoriton | Cork

298,00 €
Tarkista viimeisin alin hinta Nykyinen kampanjahinta on voimassa toistaiseksi.
Tuotteen alin hinta viimeisen 30 päivän aikana on ollut 298,00 €.

Kokotaulukko

Viimeiset tuotteet varastossa

Käsineiden ja nahkojen Rolls-Royce on Peccary-villisiasta käsityönä valmistettu klassikkokäsine. Täysin käsityönä valmistettu vuoriton nahkakäsine tuntuu iholla upean pehmeältä. Peccarynnahan kestävyys yhdistettynä pehmeään tuntumaan tekevät siitä aivan poikkeuksellisen nahan. Käsine muotoutuu kädessä juuri käyttäjän käteen sopivaksi ja parhaimmillaan tuo käyttäjälleen iloa vuosikausiksi.

Saatavilla myös myymälästä Nämä käsineet ovat saatavilla myös myymälästämme osoitteessa Mikonkatu 7, 00100 Helsinki. Tervetuloa kokeilemaan käsineitä paikan päälle!
Katso myymälän aukioloajat >
100% käsityönä valmistettu Kaikki käsineemme käyvät läpi 100 tuotantovaihetta, jotka suoritetaan 100% käsityönä varmistaaksemme virheettömän laadun.
Lue lisää valmistusprosessista >
Sovita kotona Kaikilla tuotteilla on 14 päivän palautusoikeus.
Ilmainen palautus Tarjoamme kaikille normaalihintaisille tuotteillemme aina ilmaisen palautuksen.

Huomioithan, että kampanjoiden aikana toimitusaika voi suurista tilausmääristä johtuen olla tavanomaista pidempi.
Ammattitaidolla vuodesta 1929 Sauson käsinevalmistuksen historia linkittyy tiiviisti Sauson suvun historiaan. Nykyisen omistajan isoisä Svante Sauso sai käsineopin saksalaisilta mestareilta, ja perusti laatukäsineitä valmistavan tehtaan vuonna 1929 Järvenpäähän. Svanten jälkeen hänen poikansa Arno astui yrityksen johtoon, ja hänen käsistään yritys siirtyi edelleen seuraavalle, kolmannelle Sauso-sukupolvelle, jota edustaa yrityksen tämän hetkinen omistaja Sakari Sauso.Valmistus tapahtuu nykyään kauniissa Unkarin kaupungissa, Pecsissä, joka on maailman laatukäsinevalmistuksen osaamisen keskus. Suomessa ei ole enää koulutusta tai juurikaan käsityöosaajia tällä alalla. Käsineiden valmistus vaatii erittäin spesifiä käsityöosaamista, jota vielä Unkarista onneksi löytyy.
Tutustu Sauson historiaan >
Jaa share

Muut värit

 • Peccary-villisiannahkaa (suom. pekari) 
 • Vuoriton
 • Klassinen korkinruskea väri
 • Täysin käsityönä valmistettu
 • Valmistettu Euroopassa

Käsineiden ja nahkojen Rolls-Royce on Peccary-villisiasta käsityönä valmistettu klassikkokäsine. Tämä on käsine, joka kulkee sukupolvelta toiselle, isältä pojalle. 

Villisiannahka on samettisen pehmeää ja kestävää. Parhaimmillaan käsineistä on iloa vuosiksi. Nahan rakenne on huokoista, joka tekee siitä erittäin lämpimän ja pehmeän. Nahan kaunis rakenne yhdessä käytännöllisten ominaisuuksien kanssa tekevät siitä uniikin ja erityisen materiaalin. Nahan loistava lämmöneristys sekä hengittävyys tekevät käsineistä miellyttävät läpi vuoden käytettäväksi. Peccarykäsineet palvelevat erityisen hyvin myös ajokäsineenä. Vuorittomassa käsineessä nahan pehmeyden tuntee upeasti ihoa vasten, ja käsineillä saa loistavan tuntuman ohjauspyörästä.

Peccarykäsineissä klassinen korkinruskea on juuri se perinteisin väri, josta peccarykäsineet tunnistetaan. Lämpimänsävyisessa vaaleanruskeassa näkyy myös hienosti nahan kaunis rakenne. Villieläimen nahasta valmistettujen käsineiden persoonalliseen luonteeseen kuuluvat pienet elämän jäljet, joten jokainen pari on uniikki. Aidon peccarynnahan tunnistaa helposti nahassa näkyvistä karvatupinrei'istä, jotka esiintyvät aina kolmen reiän ryhmissä. Nahan värissä voi aina esiintyä hiukan luonnollista vaihtelua eri parien välillä, eli käsineiden väri voi olla hiukan erilainen kuin kuvissa.

Yli 100 vaiheen huolellinen käsityö ja maailman paras nahka tekevät näistä käsineistä loistavan sijoituksen arjen mukavuuteen.

Perinteikkäässä mallissa on kolme koristeommelta kämmenselässä. Käsineen varsi on noin 5 cm pitkä, eli se peittää ranteen. Ranteen kämmenpuolella on kuminauha lisäämässä ranteen istuvuutta.

Nahan paksuuden vuoksi peccary-villisiannahkakäsineet ommellaan täysin käsityönä vain neulaa ja lankaa käyttäen. Ompelu on erittäin tarkkaa ja aikaa vievää. Ompelija valmistaakin vain n. 2,5 käsineparia päivässä. Käsintikatun vastasauman reuna on niin ikään ulkopuolella, ja siitä käsineet saavatkin perinteikkään ilmeensä.

Tärkein työvaihe käsineiden istuvuuden määrittämisessä on nahan leikkaus. Kokonaiset vuodat ja niistä käsinepareja varten leikatut nahat käsitellään yksitellen. Käyttämällä vuosisatoja vanhaa pöytäleikkausmenetelmää käsineille saadaan oikea istuvuus. Ylimääräinen venyvyys venytetään nahasta pois ja jätetään vain erinomaisen istuvuuden takaava mukautumisvara. Tällä varmistetaan se, että käsineet eivät pitkässäkään käytössä venähdä, vaan ne säilyttävät istuvuuden. 

Sen lisäksi, että peccarykäsineiden valmistus on hyvin vaativaa, ja nahan ominaisuudet ylivertaiset, peccaryn tekee arvokkaaksi sen rajallinen saatavuus. Peccarynnahka on peräisin Perusta, joka on ainoa maa, joka saa myydä tätä arvokasta nahkaa. Amatsonin viidakossa elävät alkuperäiskansaan kuuluvat yhteiskunnat metsästävät eläintä sen lihan vuoksi. CITES-suojellun eläimen metsästäminen on sallittua ainoastaan hengissä pysymisen vuoksi. Eli villisikaa ei metsästetä sen nahan vuoksi, vaan nahka on ainoastaan sivutuote. 

Rajallisen saatavuuden, nahan arvokkuuden ja suuren kysynnän vuoksi peccarykäsineissä hyväksytään tietty määrä näkyviä jälkiä nahan pinnassa, kuten arpia ja naarmuja. Nämä kosmeettiset virheet eivät onneksi vaikuta nahan kestävyyteen. Pienikokoisen peccary-villisian nahassa on usein suhteellisen paljon kosmeettisia virheitä. Nahan leikkaus muistuttakin palapeliä, kun kokenut leikkuri etsii oikein soveltuvat kohdat nahasta kullekin käsineen osalle. Onneksi käsineissä on paljon pieniä osia, joten nahat saadaan hyödynnettyä mahdollisimman tehokaasti. Kaikista pienimmistä nahkapaloista saadaan lopulta valmistettua esimerkiksi ajokäsineiden painonapin päällyste.

Käsineiden kuuluu alkuun istua käteen hyvin napakasti, jotta ne muotoutuisivat juuri käyttäjän käteen sopivaksi. Mittaa siksi käsinekokosi huolella. Mittanauha tulee kiertää napakasti kämmenen leveimmän kohdan ympärille, ilman peukaloa. Käsineparien välillä saattaa olla hienoisia eroja, onhan käsineet luonnollisesta materiaalista täysin käsityönä valmistettuja. Täydellisen istuvuuden voi varmistaa ainoastaan sovittamalla. Käsineet voi tarvittaessa vaihtaa, jos koko/pari ei ole sopiva.


  Miten valitsen oikean kokoiset käsineet?

  Löytääksesi oikean koon, mittaa suurempi kätesi (yleensä kirjoituskätesi) sen leveimmästä kohtaa ilman peukaloa. Käden ympärysmitta mitataan hyvin napakasti käden ympäriltä. Vinkki: Jos sinulla ei ole mittanauhaa, voit käyttää narua. Mittaa narulla kädenympärys ja se jälkeen mittaa narun pituus viivottimella. Tämän mittaustuloksen avulla saat valittua kokotaulukosta oikean kokosi. (Kokotaulukko löytyy jokaiselta tuotesivulta.)

  Jos mitta jää kahden koon väliin, suosittelemme pyöristämään lähimpään puolikkaaseen tai täyteen kokoon. Pyöristäessä lähimpään kokoon, harkitse sormiesi pituutta ja käden mallia. Jos sinulla on pitkät sormet tai pidät kynsiäsi pitkinä, valitse isompi koko. Jos kätesi malli taas on enemmän leveä kuin pitkänmallinen, valitse pienempi koko - näin sormet eivät ole liian pitkät.

  Käsineen tulee istua alussa napakasti, sillä nahka venyy hieman käytössä ja muotoutuu käteesi ajan kuluessa. Käsineen ei siis kuulu olla "mukavan löysä" alkuun, vaan niin napakka, että kämmenen sivusta nipistämällä käsine irtoaa kämmenestä vain muutaman millin.

  Sormien päissä olisi hyvä olla muutaman millimetrin vara, sillä käsineen sormilla on tapana hiukan lyhentyä käytössä. Tätä lyhentymistä voi ehkäistä venyttelemällä käsineitä säännöllisesti pituussuunnassa. Käsineen vuori myöskin kuluu nopeammin jos kynnet kokoajan osuvat sormenpäihin.

  Perussääntönä voi pitää sormien pituutta: jos käsineen sormet ovat tarpeeksi pitkät, käsine saa olla vaikka miten napakka - se kyllä muotoutuu käytössä, jo muutaman käyttökerran jälkeen voit huomata eron. Hyvin pitkäsormisien käyttäjien kohdalla tämä ei peruslestisissä käsineissä toteudu, vaan heidän kannattaa valita joku pitkäsormisista malleistamme.

  Käsiä on erilaisia niin paljon kuin on erilaisia ihmisiäkin. Joskus hyvin pitkät tai lyhyet ihmiset eivät löydä perusmallistoista täydellisesti sopivia vaatteita saatika käsineitä. Täydellisesti istuvat käsineet saadaan silloin ainoastaan mittatilauksena. Lue lisää mittatilauskäsineistä.


Vastuullinen valinta

Ekologinen

Käsineiden valmistus käsityönä on luonnostaan hyvin taloudellista ja siten ekologista materiaalien käytön osalta. Leikkausvaiheessa leikkuri optimoi nahan kulutuksen siten, että leikkuujätettä syntyy minimaalisen vähän. Tähän tarkoitukseen käsineet ovat erinomainen tuote, sillä niissä on paljon pieniä osia (sormenvälit, peukalot, ranteen kanttaus), joihin voidaan käyttää hyvinkin pienet nahanpalaset. Hienolaatuisen aniliininahan luonnollinen tuntuma säilyy rumpuvärjäyksen ansiosta, eli nahan päälle ei ruiskuteta halpatuotannolle tyypillisiä kemikaaleja. Materiaalien valmistuksessa käytetyt vedet puhdistetaan jo tehtaalla. Ekologisten seikkojen huomioiminen on meille tärkeää tuotannon ja toiminnan joka vaiheessa. Esimerkiksi tuotelaput valmistetaan FSC-setrifioidusta kartongista käsinetehtaamme naapuritehtaassa, jolloin myös kuljetuksen hiilijalanjälki on minimaalinen.

Eettinen

Käsineemme valmistetaan käsityönä Unkarissa kauniissa Pecs-nimisessä kaupungissa, joka on maailman laatukäsineiden valmistuksen osaamisen keskus. Käsineiden valmistus on erittäin arvostettu käsityöala, ja alansa parhaiden käsinevalmistajien työolot ovat kunnossa ja EU-lakien mukaiset. Käytämme ainoastaan nahkaa, joka saadaan ruokatuotannon sivutuotteena (kuten lammas) ja/tai kannanhallinnan seurauksena (kuten hirvi). Tarhattujen eläinten turkiksia emme käytä. Meille prioriteettina on valmistaa laadukkaita ja pitkäikäisiä asusteita. Seuraamme kuitenkin tarkasti myös vegaanisten materiaalien kenttää, ja tulevaisuudessa saattaakin olla mahdollista valmistaa vegaanisia käsineitä. Materiaalit hankitaan luotettavilta yhteistyökumppaneilta, jolloin tuotantoketjun vaiheet ovat tiedossa.

Kestävä

Kestävistä materiaaleista ja huolellisella käsityöllä valmistetut käsineet kestävät käytössä pitkään. Kannustamme tuotteidemme mahdollisimman pitkäaikaiseen käyttöön, ja opastammekin käsineiden huollossa ja korjauksessa. Esimerkiksi käsineiden luonnonkuituiset vuorit on mahdollista vaihtaa, mikä lisää käsineiden käyttöikää entisestään. Vuorinvaihto- ja käsineiden korjauspalvelu toimivat myymälämme kautta. Kestävyyteen liittyy lisäksi tyylin ja muotoilun kestävyys. Klassisena asusteena käsineet eivät ole kiinni sesongeittain vaihtuvissa trendeissä, vaan käsineet palvelevat käyttäjänsä pukeutumista koko niiden elinkaaren ajan.

Arvostelut

5 /5


Yhteensä 4 tuotearvostelua

5 tähteä4 kpl

4 tähteä0 kpl

3 tähteä0 kpl

2 tähteä0 kpl

1 tähteä0 kpl

create Arvostele tuote
Arvioi meidät Googlessa Miten onnistuimme palvelemaan sinua? Asioit sitten verkossa tai myymälässämme niin kerro kokemuksistasi Googlessa.

Aivan loistavat käsineet…ja asiakaspalvelu 10+. Kiitos !

Parhaat käsineet mitkä olen omistanut!

Maailman parhaimmat käsineet.

Erittäin pehmeää nahkaa ja hyvät kädessä, kuin toinen iho. Jos Peccaryä ei ole ennen kokeillut, niin kannattaa testata. Ylivoimaisesti pehmein ja parhaiten muotoutuva nahka.

Näytä lisää keyboard_arrow_down

Arvostele tuote

Osallistu
arvontaan

Tilaamalla uutiskirjeen olet mukana Sauson lahjakortin arvonnassa.
Osallistu tästä