Suomalaisesta hirvennahasta käsityönä valmistettu naisten talvikäsine, jossa lämmin cashmere-villasekoitevuori. Ranteessa kaunis kaarros ja reilu kuminauha, joka takaa käsineen napakan istuvuuden ranteessa ja estää kylmän ja viiman pääsyä ranteeseen. Käsineen päällä koristeompeleet.

ALICE Elk BLACK Cashmere Blend

ALICE-Elk-55%Cashmere45%Wool-BLACK-8,5
149,00 €

Kokotaulukko

Viimeiset tuotteet varastossa

Suomalaisesta hirvennahasta käsityönä valmistettu naisten talvikäsine, jossa lämmin cashmere-villasekoitevuori. Ranteessa kaunis kaarros ja reilu kuminauha, joka takaa käsineen napakan istuvuuden ranteessa ja estää kylmän ja viiman pääsyä ranteeseen. Käsineen päällä koristeompeleet.

Hirvennahkaa Hirvennahka on materiaalina samettisen pehmeää ja paksua. Nahalla on uniikki rakenne, joka tekee siitä hengittävän, lämmittävän ja silti erittäin kestävän. Koska nahka on paksua, niin kaikissa siitä valmistetuissa käsineissä on vastasauma, joka tekee käsineestä sporttisemman.
Lue lisää käyttämistämme materiaaleista >
100% käsityönä valmistettu Kaikki käsineemme käyvät läpi 100 tuotantovaihetta, jotka suoritetaan 100% käsityönä varmistaaksemme virheettömän laadun.
Lue lisää valmistusprosessista >
Sovita kotona Kaikilla tuotteilla on 14 päivän palautusoikeus.
Ilmainen toimitus ja palautus Tarjoamme kaikille tuotteille aina ilmaisen toimituksen sekä palautuksen. Toimitusaika on noin 1-3 vuorokautta.
Saatavilla myös myymälästä Nämä käsineet ovat saatavilla myös myymälästämme osoitteessa Eerikinkatu 1, 00100 Helsinki. Tervetuloa kokeilemaan käsineitä paikan päälle!
Katso myymälän aukioloajat >
Ammattitaidolla vuodesta 1929 Sauson käsinevalmistuksen historia linkittyy tiiviisti Sauson suvun historiaan. Nykyisen omistajan isoisä Svante Sauso sai käsineopin saksalaisilta mestareilta, ja perusti laatukäsineitä valmistavan tehtaan vuonna 1929 Järvenpäähän. Svanten jälkeen hänen poikansa Arno astui yrityksen johtoon, ja hänen käsistään yritys siirtyi edelleen seuraavalle, kolmannelle Sauso-sukupolvelle, jota edustaa yrityksen tämän hetkinen omistaja Sakari Sauso.Valmistus tapahtuu nykyään kauniissa Unkarin kaupungissa, Pecsissä, joka on maailman laatukäsinevalmistuksen osaamisen keskus. Suomessa ei ole enää koulutusta tai juurikaan käsityöosaajia tällä alalla. Käsineiden valmistus vaatii erittäin spesifiä käsityöosaamista, jota vielä Unkarista onneksi löytyy.
Tutustu Sauson historiaan >
Jaa share

Muut värit

  • Suomalaista hirvennahkaa
  • Neulosvuori 55% cashmerea 45% villaa (neulosvuori valmistettu Italiassa)
  • Vastasauma
  • Kolme koristeommelta kämmenselässä
  • Kuminauha ranteessa lisäämässä ranteen napakkuutta
  • Varren pituus n. 5cm eli peittää ranteen
  • Valmistettu käsityönä

Suomalaisesta hirvennahasta valmistetut käsineet lämmittämään käsiäsi talvipakkasilla. Suomalainen hirvennahka on ekologinen ja eettinen materiaali, joka sopii täydellisesti käsineisiin. Hirvikannan säätely metsästämällä on välttämätöntä liikenneturvallisuuden sekä maa- ja metsätalouden vuoksi eli nahka on vain sivutuote. Tämä villieläimen nahka on kestävää ja lämmintä, ja siinä on kaunis rakenne. Koska nahka on paksua, kaikissa siitä valmistetuissa käsineissä on vastasauma, joka antaa käsineelle rennon ulkonäön. Käsine on helppo sovittaa moniin eri tyyleihin.

Käsineen sisällä on vuorina 100% cashmereneulos, joka lisää käsineen lämmittävyyttä. Vuorimateriaalina cashmere on ylellisen pehmeää ja lämmintä. Nahka kestää käytössä pidempään, joten vuori voidaan tarvittaessa vaihtaa uuteen.

Kämmenselässä on kolme koristeommelta, jotka tuovat käsineeseen klassista ja hienovaraista koristetta.

Käsineiden täydellisen istumisen varmistamiseksi ne on valmistettu käyttäen vuosisatoja vanhaa pöytäleikkausmenetelmää. Pöytäleikkausmenetelmää käyttäen, leikkurimestari käsittelee jokaisen nahan erikseen. Siinä nahasta venytetään pois ylimääräinen venyvyys jättäen siihen sopiva mukautumisvara. Tämä takaa käsineille sen täydellisen istuvuuden, josta Sauson käsineet ovat olleet tunnettuja jo lähes vuosisadan.


  Miten valitsen oikean kokoiset käsineet?

  Löytääksesi oikean koon, mittaa suurempi kätesi (yleensä kirjoituskätesi) sen leveimmästä kohtaa ilman peukaloa. Käden ympärysmitta mitataan hyvin napakasti käden ympäriltä. Vinkki: Jos sinulla ei ole mittanauhaa, voit käyttää narua. Mittaa narulla kädenympärys ja se jälkeen mittaa narun pituus viivottimella. Tämän mittaustuloksen avulla saat valittua kokotaulukosta oikean kokosi. (Kokotaulukko löytyy jokaiselta tuotesivulta.)

  Jos mitta jää kahden koon väliin, suosittelemme pyöristämään lähimpään puolikkaaseen tai täyteen kokoon. Pyöristäessä lähimpään kokoon, harkitse sormiesi pituutta ja käden mallia. Jos sinulla on pitkät sormet tai pidät kynsiäsi pitkinä, valitse isompi koko. Jos kätesi malli taas on enemmän leveä kuin pitkänmallinen, valitse pienempi koko - näin sormet eivät ole liian pitkät.

  Käsineen tulee istua alussa napakasti, sillä nahka venyy hieman käytössä ja muotoutuu käteesi ajan kuluessa. Käsineen ei siis kuulu olla "mukavan löysä" alkuun, vaan niin napakka, että kämmenen sivusta nipistämällä käsine irtoaa kämmenestä vain muutaman millin.

  Sormien päissä olisi hyvä olla muutaman millimetrin vara, sillä käsineen sormilla on tapana hiukan lyhentyä käytössä. Tätä lyhentymistä voi ehkäistä venyttelemällä käsineitä säännöllisesti pituussuunnassa. Käsineen vuori myöskin kuluu nopeammin jos kynnet kokoajan osuvat sormenpäihin.

  Perussääntönä voi pitää sormien pituutta: jos käsineen sormet ovat tarpeeksi pitkät, käsine saa olla vaikka miten napakka - se kyllä muotoutuu käytössä, jo muutaman käyttökerran jälkeen voit huomata eron. Hyvin pitkäsormisien käyttäjien kohdalla tämä ei peruslestisissä käsineissä toteudu, vaan heidän kannattaa valita joku pitkäsormisista malleistamme.

  Käsiä on erilaisia niin paljon kuin on erilaisia ihmisiäkin. Joskus hyvin pitkät tai lyhyet ihmiset eivät löydä perusmallistoista täydellisesti sopivia vaatteita saatika käsineitä. Täydellisesti istuvat käsineet saadaan silloin ainoastaan mittatilauksena. Lue lisää mittatilauskäsineistä.


Arvostelut

4 /5


Yhteensä 1 tuotearvostelua

5 tähteä0 kpl

4 tähteä1 kpl

3 tähteä0 kpl

2 tähteä0 kpl

1 tähteä0 kpl

Kirjoittaja: 2021-01-22

Hyvin istuvat ja todella lämpimät talvihansikkaat. Rento malli maiharin pariksi. Omaan käteen aavistuksen liian pitkät sormet. Koko muuten hyvä.

Näytä lisää keyboard_arrow_down

Arvostele tuote

Muut värit

Kosketusnäyttökäsineet 100% tyytyväisyystakuu kosketusominaisuudelle

Tutustu
Naisten mallisto Miesten mallisto