−50%

Peccary-villisiasta käsityönä valmistettu klassikkokäsine on käsineiden ja nahkojen aatelia. Nämä käsineet ovat täydelliset lämmittämään palelevia käsiäsi talvella.

+ 4 kuvaa lisää
+ 7 kuvaa lisää

Sauso SAARA
Peccary CORK 100% Cashmere

298,00 €
149,00 €Säästä 50%
Tarkista viimeisin alin hinta Nykyinen kampanjahinta on voimassa toistaiseksi.
Tuotteen alin hinta viimeisen 30 päivän aikana on ollut 149,00 €.

Kokotaulukko

Viimeiset tuotteet varastossa

Peccary-villisiasta käsityönä valmistettu klassikkokäsine on käsineiden ja nahkojen aatelia. Nämä käsineet ovat täydelliset lämmittämään palelevia käsiäsi talvella.

Saatavilla myös myymälästä Nämä käsineet ovat saatavilla myös myymälästämme osoitteessa Mikonkatu 7, 00100 Helsinki. Tervetuloa kokeilemaan käsineitä paikan päälle!
Katso myymälän aukioloajat >
Peccary-villisiannahkaa Peccary-villisiannahassa on ainutlaatuinen kuviointi, joka yhdessä nahan pehmeyden ja kestävyyden kanssa tekee siitä erinomaisen valinnan käsinemateriaaliksi ja jokaisesta käsineestä ainutlaatuisen.
Lue lisää käyttämistämme materiaaleista >
100% käsityönä valmistettu Kaikki käsineemme käyvät läpi 100 tuotantovaihetta, jotka suoritetaan 100% käsityönä varmistaaksemme virheettömän laadun.
Lue lisää valmistusprosessista >
Sovita kotona Kaikilla tuotteilla on 14 päivän palautusoikeus.
Ilmainen palautus Tarjoamme kaikille normaalihintaisille tuotteillemme aina ilmaisen palautuksen.

Huomioithan, että kampanjoiden aikana toimitusaika voi suurista tilausmääristä johtuen olla tavanomaista pidempi.
Ammattitaidolla vuodesta 1929 Sauson käsinevalmistuksen historia linkittyy tiiviisti Sauson suvun historiaan. Nykyisen omistajan isoisä Svante Sauso sai käsineopin saksalaisilta mestareilta, ja perusti laatukäsineitä valmistavan tehtaan vuonna 1929 Järvenpäähän. Svanten jälkeen hänen poikansa Arno astui yrityksen johtoon, ja hänen käsistään yritys siirtyi edelleen seuraavalle, kolmannelle Sauso-sukupolvelle, jota edustaa yrityksen tämän hetkinen omistaja Sakari Sauso.Valmistus tapahtuu nykyään kauniissa Unkarin kaupungissa, Pecsissä, joka on maailman laatukäsinevalmistuksen osaamisen keskus. Suomessa ei ole enää koulutusta tai juurikaan käsityöosaajia tällä alalla. Käsineiden valmistus vaatii erittäin spesifiä käsityöosaamista, jota vielä Unkarista onneksi löytyy.
Tutustu Sauson historiaan >
Jaa share

Muut värit

 • Peccary-villisian nahkaa
 • 100% cashmerevuori
 • Varren pituus 2" (n.5cm), peittää ranteen
 • Valmistettu perinteisellä pöytäleikkausmenetelmällä
 • Eurooppalaista käsityötä
 • Yli 100 käsityövaihetta
 • Nahkan alkuperämaa: Peru
 • Nahka saadaan ruokatalouden sivutuotteena
 • Klassinen korkinvärinen nahka

Käsineiden ja nahkojen aatelinen on peccary-villisiannahasta käsityönä valmistettu klassikkokäsine.

Peccary-villisiannahka on samettisen pehmeää ja kestävää. Peccarynnahka kestää hyvin kulutusta ja patinoituu kauniisti ajan myötä, joten näistä käsineistä on iloa käyttäjälleen vuosien ajaksi. Nahan rakenne on huokoista, mikä tekee siitä erittäin lämpimän ja pehmeän. Nahan kaunis rakenne yhdessä käytännöllisten ominaisuuksien kanssa tekevät siitä uniikin ja erityisen materiaalin. Nahan loistava lämmöneristys, pehmeä tuntuma sekä hengittävyys tekevät käsineistä erittäin miellyttävät talvikäsineet.

Klassinen korkinruskea on juuri se perinteisin väri, josta peccarykäsineet tunnistetaan. Lämpimänsävyisessa vaaleanruskeassa näkyy myös hienosti nahan kaunis rakenne. Villieläimen nahasta valmistettujen käsineiden persoonalliseen luonteeseen kuuluvat pienet elämän jäljet, joten jokainen pari on uniikki. Aidon peccarynnahan tunnistaa helposti nahassa näkyvistä karvatupinrei'istä, jotka esiintyvät aina kolmen reiän ryhmissä. Nahan värissä voi aina esiintyä hiukan luonnollista vaihtelua eri parien välillä, eli käsineiden väri voi olla hiukan erilainen kuin kuvissa.

Käsineet on vuoritettu ylellisellä cashmerevillalla, joka on materiaalina pehmeää, hengittävää ja ihanan lämmittävää. Nahka kestää kulutusta vuoria paremmin, joten asiakkaidemme käytössä oleva vuorinvaihtopalvelu pidentää käsineiden käyttöikää merkittävästi.

Käsineen varsi peittää ranteen. Siro ranne mahtuu hyvin takin hihan sisään. Ranteen puolella on kuminauha lisäämässä ranteen istuvuutta. Kämmenselästä löytyy kolme koristeommelta, jotka tuovat käsineeseen hienostunutta koristetta.

Yli 100 huolellista käsityövaihetta ja laadukkaat materiaalit tekevät näistä käsineistä loistavan sijoituksen.

Nahan paksuuden vuoksi peccary-villisiannahkakäsineet ommellaan täysin käsityönä vain neulaa ja lankaa käyttäen. Ompelu on erittäin tarkkaa ja aikaa vievää. Ompelija valmistaakin vain n. 2,5 käsineparia päivässä. Käsintikatun vastasauman reuna on niin ikään ulkopuolella, ja siitä käsineet saavatkin perinteikkään ilmeensä.

Tärkein työvaihe käsineiden istuvuuden määrittämisessä on nahan leikkaus. Kokonaiset vuodat ja niistä käsinepareja varten leikatut nahat käsitellään yksitellen. Käyttämällä vuosisatoja vanhaa pöytäleikkausmenetelmää käsineille saadaan oikea istuvuus. Ylimääräinen venyvyys venytetään nahasta pois ja jätetään vain erinomaisen istuvuuden takaava mukautumisvara. Tällä varmistetaan se, että käsineet eivät pitkässäkään käytössä venähdä, vaan ne säilyttävät istuvuuden. 

Sen lisäksi, että peccarykäsineiden valmistus on hyvin vaativaa, ja nahan ominaisuudet ylivertaiset, peccaryn tekee arvokkaaksi sen rajallinen saatavuus. Peccarynnahka on peräisin Perusta, joka on ainoa maa, joka saa myydä tätä arvokasta nahkaa. Amatsonin viidakossa elävät alkuperäiskansaan kuuluvat yhteiskunnat metsästävät eläintä sen lihan vuoksi. CITES-suojellun eläimen metsästäminen on sallittua ainoastaan hengissä pysymisen vuoksi. Eli villisikaa ei metsästetä sen nahan vuoksi, vaan nahka on ainoastaan sivutuote. 

Rajallisen saatavuuden, nahan arvokkuuden ja suuren kysynnän vuoksi peccarykäsineissä hyväksytään tietty määrä näkyviä jälkiä nahan pinnassa, kuten arpia ja naarmuja. Nämä kosmeettiset virheet eivät onneksi vaikuta nahan kestävyyteen. Pienikokoisen peccary-villisian nahassa on usein suhteellisen paljon kosmeettisia virheitä. Nahan leikkaus muistuttakin palapeliä, kun kokenut leikkuri etsii oikein soveltuvat kohdat nahasta kullekin käsineen osalle. Onneksi käsineissä on paljon pieniä osia, joten nahat saadaan hyödynnettyä mahdollisimman tehokaasti. Kaikista pienimmistä nahkapaloista saadaan lopulta valmistettua esimerkiksi ajokäsineiden painonapin päällyste.

Käsineiden kuuluu alkuun istua käteen hyvin napakasti, jotta ne muotoutuisivat juuri käyttäjän käteen sopivaksi. Mittaa siksi käsinekokosi huolella. Mittanauha tulee kiertää napakasti kämmenen leveimmän kohdan ympärille, ilman peukaloa. Käsineparien välillä saattaa olla hienoisia eroja, onhan käsineet luonnollisesta materiaalista täysin käsityönä valmistettuja. Täydellisen istuvuuden voi varmistaa ainoastaan sovittamalla. Käsineet voi tarvittaessa vaihtaa, jos koko/pari ei ole sopiva.


  Miten valitsen oikean kokoiset käsineet?

  Löytääksesi oikean koon, mittaa suurempi kätesi (yleensä kirjoituskätesi) sen leveimmästä kohtaa ilman peukaloa. Käden ympärysmitta mitataan hyvin napakasti käden ympäriltä. Vinkki: Jos sinulla ei ole mittanauhaa, voit käyttää narua. Mittaa narulla kädenympärys ja se jälkeen mittaa narun pituus viivottimella. Tämän mittaustuloksen avulla saat valittua kokotaulukosta oikean kokosi. (Kokotaulukko löytyy jokaiselta tuotesivulta.)

  Jos mitta jää kahden koon väliin, suosittelemme pyöristämään lähimpään puolikkaaseen tai täyteen kokoon. Pyöristäessä lähimpään kokoon, harkitse sormiesi pituutta ja käden mallia. Jos sinulla on pitkät sormet tai pidät kynsiäsi pitkinä, valitse isompi koko. Jos kätesi malli taas on enemmän leveä kuin pitkänmallinen, valitse pienempi koko - näin sormet eivät ole liian pitkät.

  Käsineen tulee istua alussa napakasti, sillä nahka venyy hieman käytössä ja muotoutuu käteesi ajan kuluessa. Käsineen ei siis kuulu olla "mukavan löysä" alkuun, vaan niin napakka, että kämmenen sivusta nipistämällä käsine irtoaa kämmenestä vain muutaman millin.

  Sormien päissä olisi hyvä olla muutaman millimetrin vara, sillä käsineen sormilla on tapana hiukan lyhentyä käytössä. Tätä lyhentymistä voi ehkäistä venyttelemällä käsineitä säännöllisesti pituussuunnassa. Käsineen vuori myöskin kuluu nopeammin jos kynnet kokoajan osuvat sormenpäihin.

  Perussääntönä voi pitää sormien pituutta: jos käsineen sormet ovat tarpeeksi pitkät, käsine saa olla vaikka miten napakka - se kyllä muotoutuu käytössä, jo muutaman käyttökerran jälkeen voit huomata eron. Hyvin pitkäsormisien käyttäjien kohdalla tämä ei peruslestisissä käsineissä toteudu, vaan heidän kannattaa valita joku pitkäsormisista malleistamme.

  Käsiä on erilaisia niin paljon kuin on erilaisia ihmisiäkin. Joskus hyvin pitkät tai lyhyet ihmiset eivät löydä perusmallistoista täydellisesti sopivia vaatteita saatika käsineitä. Täydellisesti istuvat käsineet saadaan silloin ainoastaan mittatilauksena. Lue lisää mittatilauskäsineistä.


Vastuullinen valinta

Ekologinen

Käsineiden valmistus käsityönä on luonnostaan hyvin taloudellista ja siten ekologista materiaalien käytön osalta. Leikkausvaiheessa leikkuri optimoi nahan kulutuksen siten, että leikkuujätettä syntyy minimaalisen vähän. Tähän tarkoitukseen käsineet ovat erinomainen tuote, sillä niissä on paljon pieniä osia (sormenvälit, peukalot, ranteen kanttaus), joihin voidaan käyttää hyvinkin pienet nahanpalaset. Hienolaatuisen aniliininahan luonnollinen tuntuma säilyy rumpuvärjäyksen ansiosta, eli nahan päälle ei ruiskuteta halpatuotannolle tyypillisiä kemikaaleja. Materiaalien valmistuksessa käytetyt vedet puhdistetaan jo tehtaalla. Ekologisten seikkojen huomioiminen on meille tärkeää tuotannon ja toiminnan joka vaiheessa. Esimerkiksi tuotelaput valmistetaan FSC-setrifioidusta kartongista käsinetehtaamme naapuritehtaassa, jolloin myös kuljetuksen hiilijalanjälki on minimaalinen.

Eettinen

Käsineemme valmistetaan käsityönä Unkarissa kauniissa Pecs-nimisessä kaupungissa, joka on maailman laatukäsineiden valmistuksen osaamisen keskus. Käsineiden valmistus on erittäin arvostettu käsityöala, ja alansa parhaiden käsinevalmistajien työolot ovat kunnossa ja EU-lakien mukaiset. Käytämme ainoastaan nahkaa, joka saadaan ruokatuotannon sivutuotteena (kuten lammas) ja/tai kannanhallinnan seurauksena (kuten hirvi). Tarhattujen eläinten turkiksia emme käytä. Meille prioriteettina on valmistaa laadukkaita ja pitkäikäisiä asusteita. Seuraamme kuitenkin tarkasti myös vegaanisten materiaalien kenttää, ja tulevaisuudessa saattaakin olla mahdollista valmistaa vegaanisia käsineitä. Materiaalit hankitaan luotettavilta yhteistyökumppaneilta, jolloin tuotantoketjun vaiheet ovat tiedossa.

Kestävä

Kestävistä materiaaleista ja huolellisella käsityöllä valmistetut käsineet kestävät käytössä pitkään. Kannustamme tuotteidemme mahdollisimman pitkäaikaiseen käyttöön, ja opastammekin käsineiden huollossa ja korjauksessa. Esimerkiksi käsineiden luonnonkuituiset vuorit on mahdollista vaihtaa, mikä lisää käsineiden käyttöikää entisestään. Vuorinvaihto- ja käsineiden korjauspalvelu toimivat myymälämme kautta. Kestävyyteen liittyy lisäksi tyylin ja muotoilun kestävyys. Klassisena asusteena käsineet eivät ole kiinni sesongeittain vaihtuvissa trendeissä, vaan käsineet palvelevat käyttäjänsä pukeutumista koko niiden elinkaaren ajan.

Arvostelut

5 /5


Yhteensä 8 tuotearvostelua

5 tähteä8 kpl

4 tähteä0 kpl

3 tähteä0 kpl

2 tähteä0 kpl

1 tähteä0 kpl

create Arvostele tuote
Arvioi meidät Googlessa Miten onnistuimme palvelemaan sinua? Asioit sitten verkossa tai myymälässämme niin kerro kokemuksistasi Googlessa.
Kirjoittaja: 2023-03-01

Toivottavasti on yhtä hyvät ja kestävät kuin edelliset jotka perin isoäidiltäni, ne kestivät varmasti yli 20 vuotta jos ei 30.

Kirjoittaja: 2022-11-10

Täydelliset hansikkaat. Laadukkaat, kauniit ja mukavat kädessä. Sauson tuotteet tuovat aina hyvän mielen ja kestävät aikaa.

Kirjoittaja: 2021-04-13

Upean pehmeät ja mukavan tuntuiset. Viimeistelty huolella. Väri "cork" todella klassinen.

Kirjoittaja: 2021-01-23

Täydelliset ja uskomattoman kestävät talvikäsineet! Pitävät loistavasti helposti palelevat käteni lämpiminä ja ovat kuitenkin kevyen tuntuiset kädessä, mistä pidän näissä erityisesti. Sadekin yllätti yksi päivä ja käsineet kastuivat hieman, mutta eivät kuivuttuaan olleet menneet miksikään. Iso suositus!

Kirjoittaja: 2020-10-02

Laadukas, kauniin värinen nahka. Klassinen, ajaton tyyli. Ihanan pehmeä kashmirvuori. Istuu kuin hansikas!

Kirjoittaja: 2020-09-30

Täydelliset käsineet! Palellun herkästi käsistäni, mutta nämä käsineet pitää minut lämpimänä vuodesta toiseen ja ovat vielä niin tyylikkäätkin, tykkään!

Kirjoittaja: 2020-09-29

Pehmeät ja niin lämpimät! Pärjään näillä kovillakin pakkasilla. Jos ei näillä pärjää niin rukkaset on ainoa vaihtoehto! Kashmiirivuori on pehmoinen ja tieto vuorinvaihtopalvelusta on hyvä tulevaisuudessa!

Kirjoittaja: 2020-09-29

These cloves are so elegant but nice and warm.

Näytä lisää keyboard_arrow_down

Arvostele tuote